Konference:

Øget genbrug - meget kan gøres

Genbrug kan forøges væsentligt på en lang række områder. Det er nødvendigt at erkende det.

Klimauger Klima Favrskov og DN tager det op på en konference med nogle af de spiller på området, som allerede gør en indsats. Har du andre ideer?

Der bliver smidt rigtigt mange ting i kommunens containere, - ting, som ikke fejler noget eller som blot skal repareres lidt for at kunne bruges igen. Der er tale om hele fraktioner, som f.eks. byggematerialer og andre forarbejdede ting, som bare bliver brændt af eller sendt i deponi. Genbrugsbutikkerne gør en stor indsats, men det er ikke nok.

Spørgsmålet er, hvordan gør vi så?

Konferencen er for frivillige på genbrugsbutikkerne, medarbejdere i kommunen/Forsyningen, politikere og andre interesserede. På konferencen vil der bl.a. blive drøftet mulighederne for at lave mere genbrugsvirksomhed på selve containerpladserne eller andre steder, men der er en række udfordringer med forskellige interesser, der skal tages hånd om.

Muligheder i klima

”For os i KlimaFavrskov er det mindre vigtigt, om det er kommunen, frivillig-organisationerne eller rent private forretningsdrivende, der ser mulighederne og måske ligefrem tjener penge på det, bare det sker,” siger Kia Jensen, der er en af initiativtagerne til arrangementet.

”DN er med, da det er en af vore mærkesager at sikre klimaet bl.a. gennem cirkulær økonomi og genbrug,” tilføjer Niels Vestergaard, DN Favrskov. DN har fået sponsoreret penge til arrangementet fra ISOBRO, der er indsamlingsorganisationernes brancheorganisation.

Det foregår i Uhresalen i Kulturhuset Hinnerup onsdag 3 april.

Publiceret 21 March 2019 06:15