Benny Andersen var kendt af ung og gammel som forfatter og komponist. 26. marts mindes han ved en sangaften i Voldum Kirkehus. Pressefoto

Benny Andersen var kendt af ung og gammel som forfatter og komponist. 26. marts mindes han ved en sangaften i Voldum Kirkehus. Pressefoto

Benny Andersen i ord og toner i Voldum Kirkehus

sangaften I august sidste år døde forfatteren og musikeren Benny Andersen i en alder af 88 år, og dermed sluttede et vigtigt kapitel i den nyere danske kulturhistorie.

Tirsdag 26. marts kl. 19 i Voldum Kirkehus vil Voldum og Rud Kirker mindes den folkekære forfatter med en sangaften, hvor fokus vil ligge på Benny Andersens viser, hvoraf de fleste huskes i Povl Dissings fortolkninger og med Benny Andersen selv bag klaveret.

Aftenen vil forløbe som en vekselvirkning mellem fællessang – hovedsagelig fra Højskolesangbogen, solosang og digtoplæsning. Organist Jens Morsing har skrevet musik til et af Benny Andersen tidligste digte, 'Lige før forår' fra 1960, som kirkesanger Morten Sejersen vil synge med Jens Morsing bag klaveret.

Ud over de to kirkemusikere vil også sognepræst Margrethe Berg medvirke med oplæsning af et lille udvalg af Benny Andersens digte.

jesl

Publiceret 22 March 2019 05:15

SENESTE TV

Foredrag: Mit liv med ondskab og heltemod

Foredrag Bliv klogere på ondskabens natur og forbrydelsens tiltrækningskraft, når forfatter Christian Mørk holder foredrag i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus onsdag 24. april kl 19.

"Figurer som Mephisto i ”Faust”, Darth Vader i ”Star Wars” og seriemordere i krimier både skræmmer og fascinerer os. Hvorfor er det onde altid mere interessant? Christian Mørk har udgivet en lang række spændingsromaner med rødder i amerikansk skrivestil, senest den anmelderroste psykologiske roman ”I gode hænder” fra 2018. Han har boet i USA, siden han var ung, og har blandt andet arbejdet som filmproducer i Hollywood og journalist på The New York Times," skriver Hinnerup Bibliotek & Kulturhus i en pressemeddelelse.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Favrskov Aftenskole. Billetter kan købes på favrskovbib.dk eller på det lokale bibliotek.

Kapp