Albert Golzyk Lind i fuld gang, med hjælp fra dagplejer Lene Magnussen. Forrest kan du se, hvad man også kan bruge sin røde spand til. Foto: Kian Johansen

Albert Golzyk Lind i fuld gang, med hjælp fra dagplejer Lene Magnussen. Forrest kan du se, hvad man også kan bruge sin røde spand til. Foto: Kian Johansen

Fotos:

Små hænder tog skraldet i Voldum

Dagplejebørn fra Voldum tyvstartede affaldsindsamling og der var masser af affald til de små hænder

Af
Kian Johansen

Voldum Motoriserede barnevogne, klapvogne og samtlige dagplejebørn i Voldum var torsdag på en anderledes tur end sædvanligt gennem landsbyen Voldums gader og stier.

På initiativ af dagplejer Lene Magnussen tog alle fremmødte dagplejebørn en tur gennem Voldum med affaldsposer fra Danmarks Naturfredningsforening.

Heldigvis fik ungerne også en spand med, så de små hænder lettere kunne håndtere alt fra pap, cigaretskodder, plastic og øldåser, der ligger smidt stort set alle steder - også i Voldum.

Cigaretskod er de værste

"Se, der er et cigaretskod, det skal vi have med," vejledte hun Albert Golzyk Lind, der gik forrest med sin røde spand, mens bagtroppen af dagplejebørn tog det, han ikke fandt.

"Cigaretskod er noget af det værste, de ligger i naturen i mange år," genfortalte Lene Magnusssen til både børn og de andre dagplejere.

Se hvor der arrangeres affaldsindsamlinger i Favrskov

750 kilo for fire år siden

For fire år siden var hun med til at arrangere en lignende indsamling i landsbyen sydøst for landeven mellem Randers og Aarhus.

"Dengang var der også voksne med, og der kom vi op på 750 kilo," siger hun.

Denne torsdag byder en times indsamling på 8,7 kilo fra de godt 13 dagplejebørn og deres fem dagplejemødre.

Affaldsindsamlingen

    Danmarks Naturfredningsforenings årlige indsamling af affald i naturen holdes hvert forår.

    Affaldsindsamlingen i 2019 er søndag 31. marts, mens skoler og institutioner samler ind fra 25. til 29. marts.

    I 2018 blev der indsamlet 173.000 kilo affald.

    Der var 200.000 deltagere, i 2018, heraf cirka 141.000 børn fra skoler og institutioner.

Publiceret 22 March 2019 10:15

SENESTE TV

Foredrag: Mit liv med ondskab og heltemod

Foredrag Bliv klogere på ondskabens natur og forbrydelsens tiltrækningskraft, når forfatter Christian Mørk holder foredrag i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus onsdag 24. april kl 19.

"Figurer som Mephisto i ”Faust”, Darth Vader i ”Star Wars” og seriemordere i krimier både skræmmer og fascinerer os. Hvorfor er det onde altid mere interessant? Christian Mørk har udgivet en lang række spændingsromaner med rødder i amerikansk skrivestil, senest den anmelderroste psykologiske roman ”I gode hænder” fra 2018. Han har boet i USA, siden han var ung, og har blandt andet arbejdet som filmproducer i Hollywood og journalist på The New York Times," skriver Hinnerup Bibliotek & Kulturhus i en pressemeddelelse.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Favrskov Aftenskole. Billetter kan købes på favrskovbib.dk eller på det lokale bibliotek.

Kapp