Video: Et værelse med klaver

17-årige Sam Diba fra Ødum er et stort talent på tangenter. Det oplevede flere hundrede til borgmesterens runde fødselsdag

Af
Michael Wulff

ØDUM Han har tidligere spillet i Favrskov Musikskole. Og det var også ad den vej, den 17-årige pianist og gymnasieelev Sam Diba fra Ødum ved Hadsten blev engageret i begyndelsen af marts, da Favrskov Kommune holdt stor reception for borgmester Nils Borring i Inside i Hammel.

"Jeg tror bare, at de ikke kunne finde andre," lyder det beskedent fra talentet, der har spillet, siden han var syv år gammel.

Et klaver optager den plads, hvor mange unge ville vælge at have et fladskærms-tv hængende. Sam har selv sparet sammen til det høje klaver 'som giver gode bastoner' ved at arbejde hos Superbrugsen i Hinnerup. Foto: Michael Wulff

Et klaver optager den plads, hvor mange unge ville vælge at have et fladskærms-tv hængende. Sam har selv sparet sammen til det høje klaver 'som giver gode bastoner' ved at arbejde hos Superbrugsen i Hinnerup. Foto: Michael Wulff

Prøvede forskelligt

Sam Diba er født på Skejby Sygehus i 2002. Hans forældre er iransk-fødte og kom til Danmark i 90'erne.

De lod deres søn prøve dans, svømning og gymnastik før musikken, der så vandt hans interesse. Herefter gik turen hver uge til øvelse i musikskolen.

"Jeg startede med violin, fløjte, klaver og guitar i et enkelt år," siger Sam og tager plads ved sit klaver, der fylder en pæn del af ungdomsværelset i forældrenes hus, hvor han bor. Klaveret er valgt fremfor et flygel, fordi det 'larmer mindre for mine forældre, når jeg øver kl 21' siger Sam Diba.

I dag kan den 17-årige allerede se tilbage på en musikalsk karriere, der har budt på spil i flere kirker: Voldum, Sct. Pauls i Hadsten, Hammel, og Nielstrup. Han har også i flere omgange spillet på Hammel Neurocenter med stor succes.

Sam Diba tager hver dag bus eller tog til Aarhus Katedralskole for at følge sit første år i gymnasiet.

Sam Diba tager hver dag bus eller tog til Aarhus Katedralskole for at følge sit første år i gymnasiet.

Fremtiden

Hver dag tager Sam Diba bus eller tog til Aarhus for at følge det første år i gymnasiet på katedralskolen.

I fritiden er han optaget på MGK (Musikalsk Grundkursus) som sender talenterne i retning af konservatoriet.

Men fremtiden er ikke helt afklaret for den 17-årige.

Han er dog ikke i tvivl om, at musikken kommer til at fylde en stor del af hans liv fremover.

"Min moster blev uddannet konservatorie-pianist for fire år siden. Men jeg er i gymnasiet også interesseret i de naturvidenskabelige fag, som kunne føre mig ind i medicinstudiet," siger Sam Diba. Han har med sit klaverspil deltaget i flere talentkonkurrencer: 'Unge spiller klassisk' samt Silkeborg Classic musikfestival. Her deltog han i kategorierne Unge solister og Unge talenter.

Der ligger mange øvetimer hver dag.

Der ligger mange øvetimer hver dag.

Publiceret 15 April 2019 10:15

SENESTE TV

Foredrag: Mit liv med ondskab og heltemod

Foredrag Bliv klogere på ondskabens natur og forbrydelsens tiltrækningskraft, når forfatter Christian Mørk holder foredrag i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus onsdag 24. april kl 19.

"Figurer som Mephisto i ”Faust”, Darth Vader i ”Star Wars” og seriemordere i krimier både skræmmer og fascinerer os. Hvorfor er det onde altid mere interessant? Christian Mørk har udgivet en lang række spændingsromaner med rødder i amerikansk skrivestil, senest den anmelderroste psykologiske roman ”I gode hænder” fra 2018. Han har boet i USA, siden han var ung, og har blandt andet arbejdet som filmproducer i Hollywood og journalist på The New York Times," skriver Hinnerup Bibliotek & Kulturhus i en pressemeddelelse.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Favrskov Aftenskole. Billetter kan købes på favrskovbib.dk eller på det lokale bibliotek.

Kapp