Borgemster Nils Borring så på, da formanden for Social- og sundhedsudvalget Lone Glarbo (V) tog det første spadestik. Foto: Bliksted
Borgemster Nils Borring så på, da formanden for Social- og sundhedsudvalget Lone Glarbo (V) tog det første spadestik. Foto: Bliksted
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nyt plejecenter på vej

Første spadestik til plejecenter i Dommerparken i Hammel

Af Hanne Bliksted

I snart ti år er der blevet talt om at bygge et nyt plejecenter i Hammel, mandag kom planerne tættere på virkeligheden, idet formanden for Social- og sundhedsudvalget Lone Glarbo (V) med en smuk solnedgang i horisonten tog det første spadestik til byggeriet i Dommerparken i Hammel.

Plejecentret, som skal afløse Elmehøj og Skaghøj, får plads til 80 beboere og koster 127 mio. kr. og bliver det største byggeri i Favrskov Kommunes histore.

“Det bliver ikke en institution men et hjem med fokus på værdighed, hjemlighed og med et højt fagligt niveau,” sagde hun, før hun tog spaden og gravede ned blandt de mange sten, som er fyldt på området efter, at de gamle slagteribygninger er fjernet.

Borgmester Nils Borring (S) glædede sig over, at der efter mange års planlægning nu sker noget i det område, hvor han som barn skød med bue og pil og byggede huler.

“Jeg håber flere byggerier vil følge efter, og hele området bliver et attraktivt hjemsted for flere generationer,” sagde han.

Plejecenteret bygges i tre etager plus kælder. Firmaet Poul Pedersen fra Brabrand, som er totalentreprenør på byggeriet. Det forventes klar til indflytning i 2019.

Publiceret: 04. December 2017 18:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Favrskovposten