Anna-Grethe Dahl er fra i dag løsgænger i Favrskov Byråd.

Anna-Grethe Dahl er fra i dag løsgænger i Favrskov Byråd.

Anna-Grethe Dahl har forladt socialdemokraterne

Fra i dag onsdag er byrådsmedlem i Favrskov Kommune, Anna-Grethe Dahl, ikke længere medlem af socialdemokraterne. Dermed er hun ikke længere i A-gruppen i byrådet. Hun er løsgænger og har ikke planer om andre partier. S og SF's flertal er væk.

Af
Erling Baastrup

Ikke helt uventet meldte byrådsmedlem Anna-Grethe Dahl sig i dag onsdag ud af socialdemokraterne i Favrskov.
Hun stod for ikke så længe siden tæt på en eksklusion på grund af sin enegang i sagen om at lukke skolen i Voldum, men hun fortæller, at det ikke er af geografiske årsager, hun har taget dette drastiske skridt. 
 

Fjender frem for sagen

”Det startede allerede ved konstitueringen. Jeg ville gerne have haft en bredere konstituering. Fra min tid som borgmester i Hadsten ved jeg, at smalle konstitueringer giver en dårligt arbejdsklima.
Det ses f.eks. ved, at man tænker på at kæmpe mod sine ”fjender” og i stedet taber sagen af sigte,” fortæller Anna-Grethe Dahl, der også i andre sammenhænge har været
uenig med sin gruppe:
”Jeg har ikke været enig i strategien, når det kom til at tale om lukning af plejehjem og skoler. Administrationen har styret for meget. Der skulle lægges politisk filter ind over, så der ikke blev skabt unødig utryghed hos forældrene og de ældre.” 
 
 

Småt kan noget

At optakten til friskoler og friplejehjem så alligevel ville være kommet, tror Anna-Grethe Dahl dog også på:
”Kommunen er blevet for stor. Småt kan også noget. Man vil have indflydelse. Og hvis vi snakker f.eks. naturbørnehave i Ulstrup, så er det sådan noget, jeg er åben overfor. Og der er jeg meget uenig med mit parti,” siger Anna-Grethe Dahl, der har denne kommentar til lukning af skolerne i Vellev og Voldum: ”Man skal ikke bryde med sit valgprogram, og der skulle have været en større kreds ind over, da gruppen bestemte dette.”
 

Lange overvejelser

Anna-Grethe Dahls afvigelse fra partilinjen i sagen om skolelukningen i Voldum har ikke kun den nærliggende forklaring:
”At jeg bor i Voldum, har ikke meget med det her at gøre. Hvis det havde drejet sig om Thorsø, så havde jeg reageret på samme måde.  Men jeg har i nogle situationer været pisket til at stemme anderledes, end jeg ville. Det er ovre nu, og det er overvejelser, jeg har haft siden i sommers,” siger Anna-Grethe Dahl. 
 

Nok er nok

At hun så trækker i bremsen netop nu skyldes flere ting:
”Først var det situationen om, hvorvidt jeg skulle ekskluderes. Så var der
jubilæet i Sløjfen, hvor jeg ikke blev inviteret, og endelig havde vi møde i
aftes i arbejdsmarkedsudvalget, og der ville jeg ikke ødelægge den gode
stemning og flytte fokus. Derfor kom udmeldelsen i dag onsdag,” forklarer Anna-Grethe Dahl.
Hun tilskriver også sin beslutning noget, som hun har mærket i den socialdemokratiske byrådsgruppe: ”Det dårlige klima i byrådet forplanter sig på en eller anden måde til gruppen, og jeg vil ikke kommentere på, hvem der har skylden. Jeg kan kun sige, at der er nogle ting, der kunne have været styret anderledes,” siger Anna-Grethe Dahl.

Borgerliste?

Nu er hun så løsgænger.
Skal du meldes ind i en af de andre byrådsgrupper? Med din afgang har S og F jo ikke længere flertal?

”Det har jeg ikke planer om. Og jeg stiller ikke op næste gang,” lyder det, men en lille kattelem står dog klar: ”Skulle der vise sig noget med en passende borgerliste, så er det måske en mulighed.”

Anna-Grethe Dahl agter at arbejde videre i byrådet og udvalg.
Også som formand for arbejdsmarkedsudvalget: ”Jeg har et socialt sindelag. Borgerne skal kunne trives. Jeg vil kæmpe videre. Mit engagement har jeg skam endnu.

null

Publiceret 30 November 2011 18:00