Frank Thøgersen har bl.a. spillet med Bamses Venner i 14 år.

Frank Thøgersen har bl.a. spillet med Bamses Venner i 14 år.

Kandis med trommeslager fra Hinnerup

Efter at have spillet med i masser af kendte bands, så er Frank Thøgersen nu kommet med i Kandis.

Af
Erling Baastrup

Når Kandis kommer i Hammel Hallen 19. januar, er en af musikerne på hjemmebane.
Det er Frank Thøgersen, der trakterer trommerne. Det har han gjort i et år. Men han er slet ikke ny på stikkerne.

Tromme som 10-årig

Frank er født og opvokset i Hinnerup. Gik på Rønbækskolen og i Ungdomsklubben, student fra Langkær Gymnasium, og alle steder med så meget musik som muligt.
Allerede som 10-årig fik han sin første lilletromme. Mens alle andre drenge gik efter guitar, var det trommerne, der fascinerede Frank.

Kandis' seneste cd har solgt mæsten 25.000 eksemplarer og forlængst givet platin. Det er Frank Thøgersen helt til venstre.

Kandis' seneste cd har solgt mæsten 25.000 eksemplarer og forlængst givet platin. Det er Frank Thøgersen helt til venstre.

Sika og Kliché

Han kom da med i diverse drengebands, der optrådte rundt omkring. Også i Hammel:
"Jeg var 14 år, da vi med Rockefår spillede opvarmning til Kliché på Sika i Hammel," fortæller Frank.

Efter studentereksamen gik der et par øve-år, hvorefter der for alvor kom gang i den med Århus-bandet Candy. 120 jobs om året. Blandt dem også på Sika i Hammel.
Herefter har Frank spillet med blandt andre PS 12, Poul Krebs, Fenders (også til Melodi Grand Prix), og i 1996 kom han med som en af Bamses Venner. Det var han frem til Bamses død.
Derfor har han spillet til Hestemarked i Hammel et utal af gange.

Per Bøving, HGF-musikmand, og Frank Thøgersen.

Per Bøving, HGF-musikmand, og Frank Thøgersen.

Hård arbejdsdag

Så blev trommeslagerstolen ledig hos Kandis for et år siden, og den fik Frank.
"Det er vældig fantastisk. Et band, hvis ildhu jeg altid har beundret. Og et band, hvor vi alle fire udgør et team," fortæller Frank, der med Kandis spiller 140-150 jobs om året. Så det er ikke kun i weekenden.
"Et job er for mig 14-15 timer i det hele. Og dertil kommer, at jeg også stadig øver mig," lyder bekendelsen. Det er jo også fast og hårdt arbejde at håndtere trommerne i fem timer: "Jeg skal bruge to-tre skjorter pr. aften."

Kandis rocker

"Mange tror, at de kender den musik, som Kandis spiller, men når man hører os, så opdager man, at Kandis er noget mere rocket, end mange tror. Vi spiller et meget bredt repertoire. Måske er det overraskende, at vi f.eks. spiller DJ Ötzi."

Holder kontingentet nede

For lokale Per Bøving, der er hovedmanden bag musikken ved Hammel Hestemarked, har også fået Nytårsballet i Hammel Hallen på plads.
"Det lykkedes kun, fordi Kandis fik et afbud. Ellers er bandet udsolgt stort set overalt og booket langt frem i tiden. Men vi vil gerne lave denne begivenhed til en tradition," siger Per Bøving, der i øvrigt også selv spiller trommer og har gjort det siden han var 10 år. Men kommercielt er han ikke lige nået så langt som Frank, som også glæder sig til arrangementet:

"Jeg håber da, at der bliver fuldt hus, så der bliver et pænt overskud til HGF, selv om deltagerne kun betaler under 300 kr. for musik og en tre retters menu. Jo større opbakning, jo lavere kontingent til de forskellige idrætsgrene," konstaterer Frank Thøgersen.

Billetter kan nås endnu

Der er stadig billetter til dette arrangement, der ikke kun er for HGF-medlemmer. Billetter kan f.eks. købes på Hammelhus, i Centerkiosken og i Sparekassen.

Publiceret 08 January 2013 11:30