TV:

Gylle Gallerie fik kongelige digte og jetset-dronning

Grundfør diskede op med kendte navne og musik tilsat prins Henriks franske digte på en skøn sommerdag

Af
Michael Wulff

Den tidligere gylletank var tør, og akustikken helt i top, da et par af landets bedste musikere slog sig ned og sang franske digte skrevet af prins Henrik.
Se TV: Musik og kunst i gylletanken (HD-kvalitet i vores facebook)
Han var ikke tilstede, men Claude Chichon, der sad ved pianoet, har arbejdet med prinsgemalen og sammen med Bent Fabricius-Bjerre skabt musikken til den franske digtsamling, som prins Henrik har udgivet.

Rasmus Bøgelund, som bor i Grundfør, akkompagnerede og folk kom fra nær og fjern for at nyde den kunstudstilling, som det hele handlede om.
Anni Fønsby, som de fleste kender fra et liv på diskoteker og i ugebladenes spalter, har efter sin fængselsdom slået sig på malerkunsten.

Hun dukkede op til udstillingen med en stribe egne værker.
“Jeg tror, det er en god måde at afstresse sig selv på. Nogen dyrker yoga eller fitness. Jeg går ind i mig selv, når jeg står og maler,” sagde Anni Fønsby, som stillede op til alle de selfies, nogen måtte ønske med hende.
Og bag baren og lidt rundt omkring på hele pladsen var N.P. Estrup, manden bag hele arrangementet.
“Det kræver mange kræfter, men vi har jo haft masser af svogre og svigerinder og gode naboer til at hjælpe.”

Musikkerne roser gylletanken for akustikken.

Musikkerne roser gylletanken for akustikken.

Rød eller rosé? Der blev smagt på vine sammen med kunstindtrykkene.

Rød eller rosé? Der blev smagt på vine sammen med kunstindtrykkene.

N.P. Estrup har endnu engang skabt liv i den kreative landsby nær Aarhus.

N.P. Estrup har endnu engang skabt liv i den kreative landsby nær Aarhus.

Anni Fønsby i minutterne op til åbningen i snak med Lars Schrøder, der hjalp til med det praktiske, som rigtig mange andre gjorde det denne dag i Grundfør.

Anni Fønsby i minutterne op til åbningen i snak med Lars Schrøder, der hjalp til med det praktiske, som rigtig mange andre gjorde det denne dag i Grundfør.

Publiceret 26 May 2014 17:15

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.