Fremtiden:

Drømmene og ønskerne kom frem i lyset

“Den dejligste morgen i 100 år” sang Gnags engang. Den sang kunne man godt tænke på fredag morgen i Skjød

Af
Erling Baastrup

Allerede da man nærmede sig Skjød, fredag morgen kunne man se, at flagene var kommet på gaden.
Skjød havde klædt sig i festtøjet.
Ikke uden grund: Der kom mange gæster. Fra kl. 9 indtog børnehavebørn stadion. De var også i festtøjet: Støvler, uldne huer og flyverdragter. Solen var også med til festen.
De mange børn kom med gode ønsker og drømme i form af tegninger.

Skjød i centrum

Det var børnenes åbning af Kulturhovedstad 2017. Dagen før de voksnes officielle åbning. I hele regionen var børnene i gang. I Favrskov var Skjød, der ligger i centrum af kommunen, blevet valgt.

Forud for dagen var der rundt i børnehaverne blevet arbejdet med at tænke, drømme og ønske. Tankerne blev omsat til tegninger.

De blev sat op på store pyramider, som senere på dagen skulle gå op i røg, så ønskerne kunne fare til himmels.

Musikkunstneren Tine Mynster var i hopla, og det smittede. “Nej hvor er I gode”, kunne hun konstatere, da børnene gik til den på grønsværen.

Musikkunstneren Tine Mynster var i hopla, og det smittede. “Nej hvor er I gode”, kunne hun konstatere, da børnene gik til den på grønsværen.

“Ønskelandet”

Børnene fik også lov at bevæge sig. Først var det Tine Mynster fra Odder, der arrangerede fællessang, hvor blandt andet Alberte Windings og Jan Rørdams sang ved navn “Ønskelandet” fik lov at lyde over stadion i Skjød.
Sang-Tine sørgede også for, at børnene kunne holde varmen. Der blev danset og klappet.

Idé-manden Frederik Schøler gik rundt og glædede sig over arrangementet, han har brugt lang tid på at få på skinner.
Senere på dagen blev stadion indvaderet af skoleelever, men temaet var det samme: Drømme.
Skoleeleverne havde små huse til rådighed. Mange af dem havde plakater på væggene. Fra hytterne kørte eleverne aktiviteter, som “kollegerne” kunne deltage i.
“Den dejligste morgen i 100 år”.

Vi har ikke alle de samme drømme.

Vi har ikke alle de samme drømme.

Publiceret 20 January 2017 13:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.