TV:

Ejer af påkørte Rex: “Hvorfor kørte du bare?”

Flemming Dues hvalp Rex døde i fredags. Nu efterlyser han kvinden, der kørte hunden ned

Jeg har det dårligt med det. Det er min skyld, at Rex ikke er her mere, men jeg kunne godt tænke mig at høre fra kvinden, der kørte ham ned,” siger Flemming Due fra Voldbyvej i Hammel.
Fredag aften ved 23.00-tiden løb hans hvalp over Elmevej, få meter fra hjemmet.
Gadekrydset, halv foxterrier og halvt Pekingeser, var ude at gå tur med Flemming og kæresten.
“Jeg øvede sit med den på sidevejen Birkevej med godbidder og pludselig løb den tværs over Elmevej. Jeg løb efter, og jeg nåede over på fortovet på modsatte side. Min kæreste stoppede op, fordi der kom en bil i høj fart, nok 300 meter henne. Så løb hunden desværre over igen, hen mod kæresten,” Flemming fortæller med stille stemme historien, mens øjnene bliver blanke.
 

"Du har lige kørt min hund over"

En lys bil, en såkaldt mindre konebil tog ikke farten af, under løberiet og ramte Rex med venstre forende, forklarer han.
Ifølge Flemming Due, så stoppede kvinden efter et halvt hundrede meter. Hun åbnede døren uden at stige ud. Hun var i 40'erne, anslår han.
 “Hvad skete der,” spurgte hun.
“Du har lige kørt min hund over,” svarede Flemming Due med en død hund i armene.
Derefter lukkede kvinden døren igen og kørte videre.
Ved du noget om påkørslen? Send en e-mail til redaktion.favrskov@lokalavisen.dk
 

Hundehvalpen Rex blev ramt af en bil lige her på Elmevej i Hammel fredag aften.

Hundehvalpen Rex blev ramt af en bil lige her på Elmevej i Hammel fredag aften.

Kvinde, giv dig til kende

“Jeg ved, at det er min skyld, jeg kunne bare have haft Rex i snor. Jeg får aldrig hunden tilbage igen. Men jeg vil gerne tale med kvinden. Jeg vil gerne vide, hvorfor hun kørte så stærkt, og om hun overhovedet så mig,” siger han til FavrskovPosten.
Indtil videre har han ikke kontaktet politiet, men overvejer det.
“Jeg syntes, hun burde give sig til kende,” siger han, efter at have indrykket en annonce i denne uges FavrskovPosten, hvor han efterlyser kvinden.

Hunden løb pludselig fra Birkevej (bagerst) og ud på Elmevej. Den var ikke i snor.

Hunden løb pludselig fra Birkevej (bagerst) og ud på Elmevej. Den var ikke i snor. "Det er mit ansvar. Og det er jeg rigtig ked af," erkender Flemming Due. "Men det får ikke min hund igen," sukker han.

Publiceret 13 February 2017 21:45

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.