Renovering:

Nyt lys og orden præger XL-Byg og Mal i Søften

Indehaverne af byggemarkedet på Omega er klar til forårets travlhed

Af
Michael Wulff

Tina Skov Madsen har sammen med sin mand Allan været i spidsen for XL-Byg, Byg og Mal på Omega i Søften i de sidste 12 år. Gennem vinteren har de haft travlt med at forny byggemarkedet, så det lever op til de standarder, som XL er kendt for.
”Vi har været slemme til at stille tingene, hvor der nu var plads. Men med denne oprydning har vi virkelig fået samling på de forskellige varegrupper,” fortæller Tina Skov, da vi tager en hurtig tur gennem byggemarkedet.

Malingen er klar til foråret, lover Tina og Allan i XL-Byg på Omega i Søften.

Malingen er klar til foråret, lover Tina og Allan i XL-Byg på Omega i Søften.

Masser af led-lamper

”Skal du bruge maling – som jeg personligt brænder for – så har vi samlet alt lige her, arbejdstøjet har også fået sin egen samlede plads, og så har vi fået masser af led-lamper, som skaber dette lys.”
XL-Byg i Søften har eksisteret siden 1993. Tina og Allan har været indehavere siden 2005.
”Vi har jo bygget om et par gange i den periode, men aldrig så omfattende som nu. Vi tror, det bliver lettere for alle at finde rundt og finde netop den vare, som man søger,” siger Tina Skov Madsen.
Sæsonen for byggemarkeder starter for alvor, når sneen om kort tid formentlig er smeltet bort og forårssolen dukker frem bag skyerne.

Publiceret 14 February 2017 09:30

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.