Erik er vendt hjem til fødegården

Nu kan du deponere dit indbo, biler og motorcykler på en gård nær Voldby

Af
Michael Wulff

Han er født i 1957 på gården i udkanten af Voldby.
Nu er Erik Mathiassen vendt tilbage og har indrettet en del af gården – som ellers er lejet ud til beboelse – til opmagasinering. Han har åbnet sin netbutik DinEgenContainer.dk.
”Når folk skal flytte, så har de ofte brug for lidt ekstra opmagasineringsplads. Der kan jeg hjælpe.”
Erik Mathiassen kan låse op til pulterrummene i en af gårdens lader, men også køre en træcontainer ud til kunden, som så i fred og ro kan læsse den. Herefter bliver den kørt tilbage på gården ved Voldby.

Træcontainerne kan flyttes ud til kunden - og transporteres fyldte tilbage til gården ved Voldby.

Træcontainerne kan flyttes ud til kunden - og transporteres fyldte tilbage til gården ved Voldby.

Voksede op med håndbold

Erik Mathiassen er godt kendt med Voldby, selvom han i dag bor på en gård nær Gjern.
”Jeg er vokset op her i Voldby i en tid, hvor vi havde et godt håndboldhold, som rivaliserede med dem i Hammel,” husker han.
”Og så var jeg med i processen, da vi slog holdene sammen til det, der i dag hedder HGF.”
Erik Mathiassen bor i dag på en gård i nærheden af Gjern. Her driver han et landbrug med planteavl.
”Og for at få råd til det, så har jeg startet denne lille forretning med udlejning af pulterrum,” siger han med et smil.

Laderne er udstyret med alarmsystemer og er nyrenoverede.

Laderne er udstyret med alarmsystemer og er nyrenoverede.

Publiceret 16 April 2017 07:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.