TV:

Sommerskole med blæserne: Endelig masser af tid til at øve

Hinnerup Garden har samlet 33 unge fra hele landet i Søften

Af
Af Michael Wulff

Søften Kultur- og Idrætscenter har i fire dage lydt af messingblæsere og slagtøj, der har øvet igen og igen.
”Det er rigtig godt, for nu kan vi øve fire timer ad gangen,” lyder det fra Lucas og Holger, som er fast inventar hos Hinnerup Garden. I det daglige skal den rigtige skole først passes, før instrumenterne kan komme frem.
På denne sommerskole for brass band har de været sammen med 31 andre unge i alderen 10 til 18 år fra hele landet. Det er første gang Hinnerup Garden arrangerer.
Deltagerne sover i hallen på madrasser og får mad fra Præstemarkskolens køkken. Denne søndag middag står den på tarteletter.
”Og hvis vi ikke serverer dem, så brokker de sig,” siger Dorthe Pieper, formand for Hinnerup Garden.

Professoren på podiet

Med på sommerskolen er fem meget kompetente instruktører. En af dem er til daglig professor ved Det Jyske Musikkonservatorium: Niels-Ole Bo Johansen er kendt verden over som udøvende på basun samt underviser. I denne forlængede weekend er han så i Søften.
”Jeg har et par børn, som er med på sommerskolen,” fortæller han og forsvinder ind i rummet med kopimaskinen.
”Det er så praktisk i dag, at hvis vi skal ændre noget i et arrangement, så kan vi lige gøre det her. Men jeg har vist allerede brændt én kopimaskine af,” siger professoren, mens han ligger på alle fire.

Brass bandet øver igen og igen. Her er det Hinnerup Gardens faste dirigent Anne Mette Hansen, som styrer de meget tålmodige unge.

Brass bandet øver igen og igen. Her er det Hinnerup Gardens faste dirigent Anne Mette Hansen, som styrer de meget tålmodige unge.

Gratis koncert

Mens det store brass band holder til i den flotte, nye hal er slagtøjsgruppen samlet i et mindre lokale. Her er det trommeslageren John Riddell der står for undervisningen. Han har også en baggrund fra konservatoriet.
”Prøv at se her,” siger han til en af deltagerne og slår rytmen på et af instrumenterne.
”Det kan du gøre selv, det tager bare lidt tid at lære,” lyder det fra ham, der også kan bruge sin smartphones musik til at demonstrere lidt sydamerikanske rytmer.
Sommerskolen slutter i hallen tirsdag 8. august, hvor der inviteres til gratis afslutningskoncert kl 15. Adressen er: Kvottrupvej 9, Søften, 8382 Hinnerup.

John Riddell (tv) er trommeslager og i denne forlængede weekend underviser af slagtøjsgruppen på Hinnerup Gardens sommerskole.

John Riddell (tv) er trommeslager og i denne forlængede weekend underviser af slagtøjsgruppen på Hinnerup Gardens sommerskole.

Her tjekker Niels-Ole Bo Johansen de nyprintede noder med Lucas i Søften Kultur- og Idrætscenter.

Her tjekker Niels-Ole Bo Johansen de nyprintede noder med Lucas i Søften Kultur- og Idrætscenter.

Publiceret 08 August 2017 08:00

SENESTE TV

Foredrag: Mit liv med ondskab og heltemod

Foredrag Bliv klogere på ondskabens natur og forbrydelsens tiltrækningskraft, når forfatter Christian Mørk holder foredrag i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus onsdag 24. april kl 19.

"Figurer som Mephisto i ”Faust”, Darth Vader i ”Star Wars” og seriemordere i krimier både skræmmer og fascinerer os. Hvorfor er det onde altid mere interessant? Christian Mørk har udgivet en lang række spændingsromaner med rødder i amerikansk skrivestil, senest den anmelderroste psykologiske roman ”I gode hænder” fra 2018. Han har boet i USA, siden han var ung, og har blandt andet arbejdet som filmproducer i Hollywood og journalist på The New York Times," skriver Hinnerup Bibliotek & Kulturhus i en pressemeddelelse.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Favrskov Aftenskole. Billetter kan købes på favrskovbib.dk eller på det lokale bibliotek.

Kapp