TV:

Udspekulerede tricktyve slog til i Hammel

30.000 kroner forsvandt fra konto efter afluring af pinkode

Af
Af Michael Wulff

En kvinde fra Hammel blev tirsdag morgen ringet op af sin bank, der gjorde opmærksom på, at der sidst på mandagen var hævet 30.000 kroner fra hendes konto. Først da banken ringede, opdagede kvinden, at hendes Dankort ikke længere lå i pungen, som hun troede.
Herefter blev kortet spærret, og Nærpolitiet i Hammel kontaktet.

Indkøb i Fakta og Matas

Kvinden, Sonja Vestergaard fra Mosevej i udkanten af Hammel, har indvilget i at fortælle sin historie til FavrskovPosten.
”Jeg var taget på indkøb. Da jeg var færdig i Fakta og skulle betale, skete det med mit Dankort. Jeg plejer ikke at skilte med min pinkode, og jeg lagde heller ikke mærke til nogen mistænkelige personer i nærheden, mens jeg betalte.”
Sonja Vestergaard tog også en tur i Matas, inden hun kørte hjem til landejendommen på Mosevej.

Jagthunden var ikke hjemme, da tricktyvene kom forbi. Desværre.

Jagthunden var ikke hjemme, da tricktyvene kom forbi. Desværre.

Skiftede tøj på vejen

Politiassistent Jesper Poulsen fra Nærpoliti Hammel har set overvågningsvideoen hos Fakta. Her fremgår det, at der, da Sonja Vestergaard betaler, står en kvinde, ca. 160 cm høj i lyst tøj samt en mand i pæn jakke, cowboybukser og iført mørke briller i kø sammen med kvinden.
”Han aflæser efter al sandsynlighed pinkoden på dette tidspunkt,” mener Jesper Poulsen.
Sonja Vestergaard kommer hjem til ejendommen på Mosevej, parkerer bilen og begynder at sætte varerne ind i bryggerset.
”Pludselig står der en kvinde udenfor på gårdspladsen. Hun taler engelsk, jeg lader som om jeg ikke forstår, men hun vil have mig til at skrive på en blok, hvor busstationen er.”
Sonja Vestergaard forsøger at få kvinden, som er meget smuk med sort hår og hestehale og tilsyneladende helt alene og iført en rød bluse, til at forlade gårdspladsen.
”Jeg tror, det er den samme kvinde som i Fakta, hun har blot skiftet tøj på vej derud,” siger Jesper Poulsen, som fra Mosevej har fået et signalement, der stemmer med videoen fra Fakta.
 

Jesper Poulsen, Nærpoliti Hammel.

Jesper Poulsen, Nærpoliti Hammel.

Kun Dankortet forsvinder

Sonja Vestergaard følger den fremmede kvinde helt op mod vejen og kommer derfor væk fra døren til bryggerset. Det har manden fra Fakta-videoen udnyttet og er ubemærket smuttet ind og har fjernet Dankortet – og kun det, mener politiet.
”Så opdager man jo ikke et tyveri med det samme, og tricktyvene får tid til at hæve penge,” siger Jesper Poulsen.
Han opfordrer kraftigt til, at man beskytter sin pinkode, når man handler.
Udover de 30.000 kroner, som tricktyvene nåede at hæve, har de også flyttet penge fra Sonja Vestergaards opsparingskonto og over på lønkontoen, som Dankortet er knyttet til.

Publiceret 08 August 2017 18:00

SENESTE TV