TV:

Stjal bronze-figurer fra gravstene

To urner og en due i bronze stjålet fra kirkegården i Sporup ved Hammel

"Det er så luset, at gå ind på en kirkegård og lave sådan noget." Kirkegraveren ved Sporup Kirke har svært ved at skjule sin harme.
Torsdag morgen opdager Ingelise Nielsen, at der er forsvundet to bronze-urner fra to gravstene. To sten med en bronzekæde er væltet, sandsynligvis i forsøget på at få kæden med. Lige overfor er en due i bronze pillet af et gravsted, mens indgangens to sten har fået stjålet dele af den kæde, der forbandt de to sten.
"Da jeg kom ved otte-tiden kunne jeg med det samme se, at der manglede noget, jeg kender jo mine sten," kommer det fra Ingelise Nielsen, der sammen med kirkeværge Astrid Brandt, har politianmeldt sagen til landbetjenten i Hammel. Tyveriet og hærværket er sket mellem klokken 15 onsdag og 8 torsdag morgen.
 

Naboens hun var urolig

"Naboens hund var urolig mellem klokken 5 og 6 torsdag morgen, fortæller de, så det kan være på det tidspunkt at tyveriet er begået," forklarer Ingelise Nielsen, der ikke har fundet tegn på, at der er fjernet flere ting fra kirkegården.
"Der kan være tale om bronze-tyve," mener landbetjent Jesper Poulsen, der gerne hører fra vidner der har set noget.
 

Kun billeder af gravstenene viser nu, der har været pyntet med bronze-urner på to gravstene ved Sporup Kirke.

Kun billeder af gravstenene viser nu, der har været pyntet med bronze-urner på to gravstene ved Sporup Kirke.

Meget lille beløb for bronzen

Ingelise Nielsen undrer sig over, at nogen overhovedet kommer forbi Sporup Kirke og fjerner noget.
"Men de har jo kunnet se de to urner ude fra vejen, og kirkegården ligger jo lidt afsides," funderer hun.
Hun har talt med stenhuggeren, der fortæller, at kiloprisen for bronze er omkring 3,35 kroner. Så den stjålne bronze kan kun omsættes for et meget beskedent beløb, for urnerne er ikke massive, men hule indeni.
Urnerne er skruet af gravstenene, mens dele af kæden er flået op, så det tyder ikke på at gerningsmanden har haft værktøj med.

Et stykke af bronze-kæden er flået ud af led, viser graver Ingelise Nielsen.

Et stykke af bronze-kæden er flået ud af led, viser graver Ingelise Nielsen.

Publiceret 10 August 2017 20:15

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.