Jyllandserie:

Søften GF fik Vejen af vejen

Søften GF i Jyllandsserien tog imod Vejen i weekeenden. Dan Gogosoiu bragte Søften foran 1-0. Vejen udlignede til 1-1, et mål som målmanden nok burde have afværget. I stedet for at bebrejde målmanden, satte alle tempoet op og med 2 mål af Casper “Laksen” Lazcko og et af Jovan Kristic var sejren i hus.

Vandt 6-1 trods selvmål

Også Søften GF's Jyllandsserie kvinder var i kamp, og ville gerne gentage sidste weekends sejr. Der gik dog lidt “grus” i maskineriet, da Nanna med et selvmål bragte gæsterne fra Silkeborg KFUM i front. Men holdet ville det anderledes, og med 6 scoringer blev det til en komfortabel 6-1 sejr. Målscorer: Sofie Bisgaard 2, Marie Thomasen 2, Emilie Thidemann og Mariam Hashemi.

Publiceret 15 May 2017 14:00

SENESTE TV

Pensionister i hopla fra 1943

jubilæum I efteråret 1943 samledes en flok alders- og invaliderentenydere på Thorsøegnen med det formål at stifte en forening.

Den blev en realitet 1. oktober samme år, og derfor holder Vejerslev-Aidt-Thorsø Pensionistforening torsdag 25. oktober kl.12-16 jubilæumsfest i anledning af foreningens 75 års fødselsdag.

Foreningens navn var Vejerslev-Aidt-Thorsø Alders og Invaliderenteforening til 1957, hvor navnet blev ændret til det nuværende.

Kontingentet var ved foreningens start 50 øre halvårligt. Den første aktivitet i foreningen var at ”indsende et andragende til kommunen om Brændselshjælp”.

Det har været på vegne af nogle medlemmer, for det var netop foreningens formål at hjælpe nødlidende medlemmer, og i krigens sidste år kunne det være et problem at skaffe brændsel.

Protokollerne melder ikke om egentlige foreningsaktiviteter i de første mange år. Et par bestyrelsesmøder om året og en generalforsamling var de eneste aktiviteter.

I 1986 fik foreningen sin egen fane på initiativ af foreningens daværende formand, Erling Jensen. Fanen hænger i dag på Thorshøj.

I 1986 søgte foreningen om et kommunalt tilskud til aktiviteter, men det blev ikke bevilget. Derimod kom der gang i arbejdet i pensionisternes kontaktudvalg, der fordelte de kommunale tilskud mellem de to pensionistforeninger i Hvorslev Kommune.

Travlt med tilbud

Sidst i 80'erne begyndte nogle af de aktiviteter, der i dag kendetegner foreningen. Bankospil, gymnastik, ældredans og sang. I de senere år er aktiviteterne udvidet med petanque, kroll og badning i Tungelundbadet i Thorsø

Bestyrelsen har i dag noget mere travlt, end det var tilfældet i de første år. Medlemstallet, der i 1943 var 28, er nu 325.

"Det egentlige formål med økonomisk støtte til betrængte medlemmer er ikke mere aktuelt, men de mange kulturelle og underholdende tilbud, der er kommet i gang de senere år, har god tilslutning og opfylder et stort ønske og behov hos medlemmerne," mener den nuværende formand, Johs. Molbech.

jesl