Overbygningen Hadsten Håndbold får nye spillertrøjer. En mørkere blå end Hadsten SK’s, hvor trøjens farve langsomt skifter til en orange farve i bunden. Arkivfoto: Michael Wulff

Overbygningen Hadsten Håndbold får nye spillertrøjer. En mørkere blå end Hadsten SK’s, hvor trøjens farve langsomt skifter til en orange farve i bunden. Arkivfoto: Michael Wulff

Hadsten Håndbold dækker nu alle årgange i Hadsten

Håndboldsamarbejde på ungdomssiden mellem Hadsten IF og Hadsten SK udvides til alle håndboldspillere i Hadsten

I den nye sæson har Hadstens to håndboldklubber samlet sig en overbygning, kaldet Hadsten Håndbold.
Dermed er godt 500 medlemmer, både børn og ældre samlet i et fællesskab.
Og det giver god mening, forklarer Allan Kjeldbjerg, medlem af Hadsten Håndbold Udvalg.
“Vi oplevede at børnene, der har spillet sammen siden de var små, pludselig skulle til at vælge klub, når de blev seniorer,” forklarer han.
Samarbejdet i ungdomsrækkerne har stået på i en fem års tid og derfor er det naturligt at udvide samarbejdet, især for at holde håndboldspillerne i Hadsten.
“Der var flere der begyndte at tage til andre klubber, fordi de pludselig skulle træffe et valg, så derfor har begge klubber valgt at lave en overbygning,” forklarer Allan Kjeldberg, der sammen med en masse personer fra begge klubber har brugt mange timer på projektet.

Nydesignet trøje

Fællesskabet indebærer blandt andet, at Hadsten Håndbold nu får en nydesignet holdtrøje. I en mørkere blå farve end HSK's:. Farven skifter fra mørkeblå over i orange, forklarer han.
“En del af børnene undrede sig over, at de skulle spille i forskellige farver, når de rykkede op, derfor har vi fået designet nyt spillertøj, som også 1. divisionsdamerne skal spille i.”

Flere hold at spille på

Med overbygningen er der kommet en del rækker, der skal spilles i. Fra 1. division ned til tre Serie-håndboldhold hos damerne og fra 3. division til Serie 3 på herresiden, fem herrehold i alt.
“Vi overvejer, om der skal meldes et fjerde damehold til,” fortæller Allan Kjeldberg, der ikke har oplevet skepsis over sammenlægningen, kun praktiske spørgsmål har trængt sig på.
“Jeg tror alle kan se det gode i, at vi laver håndboldtræning for alles bedste. Nu har vi muligheden for fællestræninger og at fastholde flere i håndbolden. Vi gør det for at styrke fællesskabet. Da vi lavede overbygningen på ungdomssiden, så var det utænkeligt at det skulle være anderledes efter mindre end to år,” husker Allan Kjeldberg, der håber det samme vil ske for alle årgange i Hadsten nu.

Børnehåndbold i to haller

Der er fortsat børnehåndbold i begge ender af byen. Så dem, der for eksempel spiller U8 kan enten træne i Hadsten Hallen, eller i Østervangshallen.
Først fra U10 samles holdene.
Der er trukket tydelige linjer mellem de forskellige afdelinger i klubben, og man arbejder med separate budgetter.
“Vi skelner mellem senior elite, senior motion, ungdom og børnehold,” vi skal være en overbygning for alle.”

Publiceret 10 August 2017 09:00