HGF Dolphins har været på træningslejr i det nordjyske fem dage i efterårsferien. Privatfoto

HGF Dolphins har været på træningslejr i det nordjyske fem dage i efterårsferien. Privatfoto

Plask:

Svømmelejr var ingen badeferie

HGF Dolphins har brugt efterårsferien på en aktiv tur til Nordjylland

48 svømmere og 7 ledere fra HGF Dolphins har brugt fem dage af efterårsferien på træningslejr i Jetsmark Idrætscenter i Nordjylland.
Svømmerne er i alderen syv til seksten år. De havde dagligt svømmeteori og to gange svømmetræning. Styrkeprøven for konkurrenceholdet var 100x100 meter. Hver gang der var gået 1 minut og 45 sekunder, startede svømmerne på en ny 100 meter crawl. Hvis man fx svømmede på 1:35, så havde man 10 sekunder til pause, inden man skulle svømme de 100 meter. Og efter tre timer har man så svømmet 10.000 meter!

Vellykket svømmelejr

For svømmere er det vigtigt at træne hele kroppen, så der blev lavet en masse andre fysiske aktiviteter på lejren fx orienteringsløb, Zumba, morgenløb, hockey i mørke, yoga, stikbold, natløb.
”Det har været en meget vellykket træningslejr,” fortæller cheftræner Peter Henningsen.
”Svømmerne har hjulpet hinanden på holdet og hygget sig hver eneste dag, og det har styrket fællesskabet på tværs af de tre hold. Desuden har svømmerne styrket fysikken og fået svømmet mange kilometer hver. En træningslejr for HGF Dolphins er ingen badeferie!”

En flok glade HGF-svømmere og ledere.

En flok glade HGF-svømmere og ledere.

Publiceret 20 October 2017 18:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.