AGF spiller mod Hammel i aften

Superligaholdet spiller showkampe mod Hammel og to klubber i Aarhus

I denne uge spiller AGF showkampe i Viby IF, AIA-Tranbjerg og Hammel GF. De tre klubber blev alle stiftet for 100 år siden, og som en del af jubilæumsaktiviteterne besøger AGF klubberne. Superliga-spillerne træner klubbernes ungdomsspillere, skriver autografer og spiller showkamp mod den lokale klub.

"Et 100 års jubilæum er en stor begivenhed i en fodboldklub, og det vil vi naturligvis gerne være med til at fejre. Vi glæder os til at vise flaget og bidrage til festlighederne sammen med forhåbentlig rigtig mange mennesker," siger René Frost, chef for AGF Klubsamarbejde, i en pressemeddelelse fra AGF.

I Viby kan man møde Flemming Povlsen, Niels Kristensen og Jan Lauridsen, der alle har spillet for både Viby IF og AGF.

"Vi er glade og taknemmelige for, at AGF har sagt ja til spille en showkamp i forbindelse med vores jubilæum. Både showkampen og Superliga-spillernes træning med vores ungdomssspillere vil give vores medlemmer en sjov og positiv oplevelse. Vi håber, at mange fra Viby og resten af Aarhus vil komme forbi vores anlæg for at overvære showkampen og tage del i festlighederne," siger Alex Nørgaard, formand for fodboldafdelingen i Viby IF.

jr

Programmet

Mandag 28. maj: Hammel GF

Onsdag 30. maj: Viby

Torsdag 31. maj: AIA-Tranbjerg

Programmet er ens alle tre steder:

15:45: Spillerne ankommer i AGF-spillerbussen

16:00-16:45: Superliga-spillerne træner klubbens ungdomsspillere

16:45-17.15: Autografskrivning

17:00: Salg af merchandise, Aros kommer på besøg

17:15: Opvarmning

18:00: Showkamp på 2 x 30 minutter

19:30: Fællesspisning

20:00: Slut

Publiceret 28 May 2018 10:31

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.