"Line, kan du hjælpe mig?" Iris på 11 år har lavet hænder som baggrund på sit kunstværk.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Street art i tunnellen

Hinnerup billedskole og musikskolen udsmykker tunnellen under togbanen i Hinnerup

Malerbøtterne skramler, og pensler bliver svunget i billedkunstlokalet på Rønbækskolen onsdag aften. "Klud, klud, klud," udbryder en dreng og panisk finder han en klud. Maleriet bliver tørret nænsomt af, inden han igen trykker tegn på.

"De er simpelthen perfektionister. De går vildt op i det," smiler kunstner Line Frøslev. Hun er initiativtager til street art-projektet.

Sammen med veninden Dicte på 11 år har hun arbejdet på sit væsen og musik til ferniseringen hver onsdag siden september.
Sammen med veninden Dicte på 11 år har hun arbejdet på sit væsen og musik til ferniseringen hver onsdag siden september.

Fernisering med rap

Siden september har børnene på Billedskolen arbejdet med både maling og musik.

"Jeg søgte om at lave en udsmykning til turnelen under togbanen i Hinnerup, og det har vi fået tilladelse til. Det er så trist derunder, så det er fedt det kan lade sig gøre," siger kunstner og billedskoleleder Line Frøslev.

Fredag d. 17. december klokken 16 kulminerer projektet i en fermisering i turnelen, hvor børnene fra Billedskolen og Musikskolen i Hinnerup sammen vil vise deres talenter frem ud i rap, STOMP og kunst.

Malerbøtter er der nok af, og alle farverne er klare og friske.
Malerbøtter er der nok af, og alle farverne er klare og friske.

Glade fantasi væsner

Figurer som hverken er dyr eller mennesker, men som alligevel er stolte af at være sig selv. Sådan lød oplægget til børnene, og det har affødt alverdens sjove, søde og spændende fantasivæsner. En af dem tilhører 10-årige Mie.

"Den hedder ikke noget. Ikke endnu. Men det er dens natur at være glad," fortæller Mie om sit grønne væsen. Hun er stolt af den, selvom den endnu ikke er færdig. Der skal laves mere på baggrunden, og så skal der skrives en tekst. Den har hun styr på.

"Der skal stå noget med, at man skal elske verden og livet, og være glad for man lever. Det passer til den," siger Mie.

Der er masser af knald på farverne, som nok skal live op i turnelen.
Der er masser af knald på farverne, som nok skal live op i turnelen.

Eftertænksomme børn

10-årige Mie er ikke den eneste med eftertænksomme tekster. Hinnerup Billedskoles ældste hold har denne sæson arbejdet med emnet "storbyfortællinger", og derfor var det oplagt, at de indgik i samarbejdet. De har dekoreret deres væsner med tekster som "Er himlen altid blå?" og "En verden uden farve er ikke en verden. Alle 21 børn har været under Line Frøslevs vejledning.

"Vi håber, der kommer mange til ferniseringen, for det bliver et festfyrværkeri af farver og musik," siger hun, inden Iris på 11 skal have hjælp med sit kunstværk.

"Man skal elske livet" Mie, 10 år

Line Frøslev guider og vejleder børnene ud i kunstens verden
Line Frøslev guider og vejleder børnene ud i kunstens verden
Publiceret: 02. December 2010 03:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Favrskovposten

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!