Knud Jepsen fik en brat opvågning fredag morgen.

Knud Jepsen fik en brat opvågning fredag morgen. " Ja, normalt starter vi ikke før kl 7. Men i dag var vi her kl 4." Der var få timer efter, at Farvskov Brandvæsen havde forladt stedet, folk i gang med at planlægge en genopbygning af den 100 kvm store hal. Foto: Michael Wulff Hansen

Storbrand i Foldby blev undgået

Gartneriet Queen Knud Jepsen A/S måtte tilkalde brandvæsenet fredag morgen, da en maskine antændte pottemuld

"Vi var heldige, at min søn fik en alarm om noget el, der var slået fra. Ellers kunne det have udviklet sig," siger Knud Jepsen, gartneriet Queen i Foldby.

Der var 5-10 meter høje flammer kort før kl 4 fredag morgen, da Frands Jepsen, som ejer det meget store gartneri, fik en el-alarm. Han gik ned på gartneriet, men blev hurtigt klar over, at der skulle rekvireres hjælp via 112.

En 100 kvm stor bygning med pottemuld stod i lys lue, med meter høje flammer, der slikkede op ad betonmuren ind til den store stikkehal, hvor man starter produktionen på gartneriet.

"Der var gået ild i en maskine, der står ved siden af vores pottemuld, og den har antændt bygningen, som nu er totalskadet," forklarer Knud Jepsen, mens han viser rundt ved brandtomten fredag morgen.

"Heldigvis var det en betonvæg, som ilden ikke kunne trænge igennem. Så vi regner med at fortsætte produktionen allerede på mandag," siger Knud Jepsen.

Brandbilerne fra Favrskov Brandvæsen var kørt hjem i garagen igen ved 8-tiden efter fire timers intensivt slukningsarbejde.

"Brandvæsenet kom fra både Hinnerup og Hadsten, og deres indsats var perfekt," siger Knud Jepsen.

"De havde meget hurtigt kontrol over branden, og vi havde ikke noget gødning eller andet farligt opbevaret i bygningen," fortæller Knud Jepsen."

Han kunne oplyse, at politiet kort efter, at branden var slukket, frigav brandtomten, så genopbygningen kunne gå i gang.

Årsagen til branden blev hurtigt kendt. En maskine havde antændt bygningen med pottemuld. Nu er genopbygningen allerede i gang. Foto: Michael Wulff Hansen

Årsagen til branden blev hurtigt kendt. En maskine havde antændt bygningen med pottemuld. Nu er genopbygningen allerede i gang. Foto: Michael Wulff Hansen

Publiceret 04 February 2011 11:00