I dette ellers så fredelige kvarter i udkanten af Hammel er en sag om hanegal blevet til sigtelser, der kan føre folk i fængsel. Da avisen tog billedet, lød der kaglen fra høns, men det er normalt, når hanen ikke længere lever og kan styre tropperne, kan man læse i kommunens skrifter om hønsehold. Foto: Michael Wulff Hansen

I dette ellers så fredelige kvarter i udkanten af Hammel er en sag om hanegal blevet til sigtelser, der kan føre folk i fængsel. Da avisen tog billedet, lød der kaglen fra høns, men det er normalt, når hanen ikke længere lever og kan styre tropperne, kan man læse i kommunens skrifter om hønsehold. Foto: Michael Wulff Hansen

Nabokrig:

Kvinder i slagsmål over død hane

Nabostridigheder kom ud af kontrol, da en hane blev fundet død i skoven

Det ærgrer landbetjentene i Hammel, at de efter deres efterårsferie kom tilbage på arbejde mandag og kunne konstatere, at en nabostrid om en galende hane var endt i voldssigtelser mod flere personer.
"Det er da ærgerligt, at denne sag om en hane til et formentligt mindre beløb kan ende med, at folk skal i fængsel," siger landbetjent Arne Knudsen.

Træt af hanegal

Sagen, der tog en dramatisk vending midt i efterårsferien, begyndte for flere måneder siden.
En ældre, enlig kvinde på Sallvej i Hammel har hønsehold. Hun bor nær andre huse i den bagvedliggende Skovparken, hvor en af beboerne - en 50-årig kvinde - er blevet grundigt træt af hønsene og især hanen, der galede, som den slags gør.
Den 50-årig kvinde opsøgte fredag 5. oktober kvinden med hønsegården og fortalte, at hun nu ville melde hønseejeren til kommunen på grund af støjen fra hanen.
Umiddelbart sker der ikke mere i sagen før onsdag 17. oktober.

Hanen var væk

Her er hønseejeren ude at gå tur med sin hund, mens hendes høns og hanen er ude i hønsegården. Da hun kommer hjem er hanen væk.
En nabo kommer og fortæller hønseejeren, at to damer, den ene den 50-årige bagbo, har været inde og jaget hanen med en kost.
Efter lidt søgen finder kvinden sin hane liggende død i den nærliggende skov.
Nu bliver Østjyllands Politi blandet ind i sagen, da den chokerede hønseejer anmelder hanens død, som hun mener er forvoldt af sin bagbo.

Kvinde sigtet for vold

Senere samme onsdag - kl 17.16 - indløber en ny anmeldelse til politiet. Denne gang fra den 50-årige bagbo. Hun anmelder, at hun er blevet overfaldet og har fået tildelt et par knytnæveslag af en yngre kvinde. Der er også blevet knust en rude i den 50-åriges kvindes bolig.
Derfor rykker politiet ud og kan onsdag kl 21 anholde en 31-årig kvinde med familiemæssige relationer til hønseejeren. Den 31-årige er bosiddende i Aarhus

Mænd sigtet for trusler

Torsdag morgen er den 31-årige kvinde løsladt, men nu bliver der kl 07.40 bliver der igen meldt om hærværk ved den 50-årige bagbos bolig i Skovparken i Hammel. Noget ildelugtende vædske er hældt ind gennem den knuste rude.
Senere torsdag - kl 16.18 - bliver en bil med to mænd observeret i Skovparken. Samtidig kommer en ny anmeldelse om trusler mod den 50-årige kvindelige bagbo. Politiet anholder kl 16.47 de to mænd kørende i en bil på Viborgevej i Hasle. Den ene er 27 år, den anden 29 år og begge er fra Aarhus.
De bliver sigtet for trusler mod den 50-årige bagbo til hønsegården i Hammel. Den 29-årige er endvidere bror til den 31-årige kvinde, som også er sigtet for vold i samme sag

Politi: Snak sammen

Tilbage på politikontoret i Hammel sidder de to landbetjente og undrer sig over, at folk ikke får ordnet disse sager i mindelighed, f.eks. ved at snakke sammen.
"Det burde jo ikke være en sag for politiet. Kommunen har udstukket reglerne for hønsehold, og de regler skal man følge. Men hvis man bliver irriteret over naboens høns eller en gøende hund burde det kunne lade sig gøre at snakke sig til rette. Det skal jo ikke ende med, at folk skal i fængsel på sådan en sag som denne med hanen." lyder det fra landbetjentene.

null

Publiceret 22 October 2012 15:58