Dårlige udsigtsforhold gør det farligt at køre i krydset mellem Gl. Frijsenborgvej og Gl. Randersvej i Hammel, mener Karina Favrholt, der selv kører meget forsigtigt i området. I onsdags blev hendes far påkørt i krydset. Foto Kian Johansen

Dårlige udsigtsforhold gør det farligt at køre i krydset mellem Gl. Frijsenborgvej og Gl. Randersvej i Hammel, mener Karina Favrholt, der selv kører meget forsigtigt i området. I onsdags blev hendes far påkørt i krydset. Foto Kian Johansen

"Min far blev torpederet af en bil"

Mange overser kørsel i krydset ved Mit Hjem og Arenaen i Hammel. Forrige onsdag gik det ud over Karina Favrholts far, der blev påkørt

En blind Gl. Frijsenborgvej, der munder ud i større kryds med elendige oversigtsforhold og masser af trafik. Tilbagetrukne hajtænder og en ditto fodgængerovergang sammen med dårlige trafikvaner gør det ofte noget af en farlig cocktail at gå og køre omkring krydset ved Gl. Frijsenborgvej og Gl. Randersvej i Hammel.
“Når jeg kommer fra Gl. Frijsenborgvej, så sætter jeg altid farten ned og holder vejret. For jeg ved aldrig hvad der kommer imod mig,” fortæller Karina Favrholt, der kom kørende kort tid efter sin far, der onsdag eftermiddag blev torpederet af en bilist i netop dette kryds.
Bilisten kørte simpelthen over i hans firehjulstrækker, da han passerede krydset. Bilisten kom fra Østergade og overså bilen fra Gl. Frijsenborgvej. Der skete heldigvis kun materiel skade, fortæller Karina Favrholt, der godt kunne tænke sig en løsning på det farlige kryds.

Ændringer skaber uheld

Hverken politiet eller kommunen har registreret andet end småuheld i krydset. Det er end ikke på listen over strækninger, som kommunen gerne vil forbedre.
“Jeg er mere bange for rundkørslen længere nede på Gl. Randersvej,” fortæller Jesper Poulsen fra Hammel Nærpoliti. Han anbefaler ikke at lave hajtænder ved Gl. Frijsenborgvej og derved ændre vigepligtsreglen.
“Efter så mange år vil der ske uheld, hvis vi ændrer den slags. Det er helt sikkert.”

Vil kigge på det

Afdelingsleder Allan Therkelsen fra Favrskov Trafik og Veje imødekommer, at der er et problem. Kommunen har bare ikke hørt om det før nu.
Afdelingsleder Allan Therkelsen fra Favrskov Trafik og Veje imødekommer, at der er et problem. Kommunen har bare ikke medtaget problemstillingen i den seneste revision af Handlingsplan for Trafiksikkerhed, der opsamler projekter fra politiets uheldsregistrering og borgerhenvendelser.
“Vi vil tage projektet med i vores kommende handlingsplan og få undersøgt hvad der kan gøres. Det bliver afgjort i forbindelse med budgetlægningen, hvor mange penge der skal anvendes på trafiksikkerhedsprojekter næste år. Projekterne i Handlingsplanen prioriteres i forhold til omkostning og nytte. Det er Teknik og Miljøudvalget der indstiller den endelige prioritering til Byrådet. Umiddelbart ligner det en form for adfærdsregulerende adfærd og opmærksomhed der skal til. Enten via skilte eller andet der tydeligt viser, at man skal huske at holde tilbage fra kørslen fra Gl. Frijsenborgvej. Men det skal undersøges først”.
Indehaveren af Mit Hjem, der ligger på hjørnet har oplevet mindst syv mindre påkørsler og ulykker i krydset i løbet af de syv år hun har haft sin forretning, siger Birthe Risgaard.
“Det er især ældre mennesker, der kæmper for at nå over fodgængerovergangen. Jeg beder altid børnene om at gå den anden vej over, i stedet for at tage fodgængerovergangen,” fortæller hun.

Publiceret 20 May 2014 10:00