Øxenholt Foto

Politiet sigter mand efter brand i to huse

En 38-årig mand er blevet sigtet af politiet for ikke at have været forsigtig nok med en ukrudtsbrænder, der søndag formiddag forårsagede brand i to huse i Hinnerup

Den 38-årige mand, der søndag fik to huse på Kløvervej i Hinnerup til at gå i flammer efter brug af en ukrudtsbrænder, er blevet sigtet for ikke at have været forsigtig nok i sin omgang med ild. Det skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Branden blev anmeldt klokken 11.57. Ilden fik først fat i et skur, hvorefter den bredte sig til en campingvogn, hvor der blandt andet stod nogle gasflasker. Det fik branden til at udvikle sig yderligere og sprede sig til to huse. Beboerne kom alle ud i god behold, men husene fik store brandskader, oplyser politiet i døgnrapporten.

Brandvæsnet havde da også store udfordringer med at holde ilden nede.

"Da vi når frem, er carporten overtændt. Vi prøver at hindre, branden spreder sig til selve huset i nummer 23 og nabohuset i nummer 21, men på grund af kraftig strålevarme, når ilden at tage fat i huset i nummer 21, hvor der springer nogle ruder i gavlen. Vi får til gengæld dæmpet ilden ind til huset i nummer 23, der har taget minimal skade i forhold til nabohuset," fortalte indsatsleder Christian Nøddelund fra Beredskab og Sikkerhed søndag eftermiddag til Lokalavisen.

I forbindelse med branden opstod der en del røg, og politiet opfordrede derfor alle i området til at blive inden døre. Ingen kom umiddelbart til skade ved branden.

jwh

Publiceret 24 June 2019 11:47