Arkivfoto

Arkivfoto

Unge indbrudstyve taget på fersk gerning:

Jagtet ned af politihund

Politiet fik fat i to unge indbrudstyve, der begik indbrud i et hus i Hadsten

Videoovervågning, hurtig politiaktion og en dygtig hund gjorde, at to indbrudstyve mandag morgen blev fanget i Hadsten.

Klokken 09.57 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at et indbrud var i gang på Odinsvej i Hadsten. Husets ejer kunne på sin videoovervågning se, at to personer iført mørk beklædning gik rundt i hans hus.

Der blev sendt flere patruljer af sted, og den første vogn på stedet kunne se et åbentstående vindue, som den ene betjent kravlede ind af. Han kunne høre nogen hviske i kælderen og gav sig til kende som politi, hvorefter kælderdøren smækkede.

Der blev tilkaldt en hundepatrulje til at søge i området, og husets ejer var i mellemtiden også ankommet og viste betjentene overvågningsbillederne, så signalementet af de to personer kunne rundkastes til alle patruljer.

En af hundeførerne observerede den person, der stak af, da han så betjenten, og der blev derfor sendt en hund i hælene af ham. Hunden løb ind i et krat, og kort efter kunne betjenten høre en person inde fra buskadset beklage sig.

Hunden fik standset gerningsmanden ved at bide ham i underarmen, og den 19-årige mand blev anholdt og sigtet for indbrud.

Kort efter observerede en patrulje en bil, der kom kørende ad Skovvangsvej. Betjentene fik standset bilen på Ødumvej og tog kontakt til føreren, der stemte overens med signalementet på den anden gerningsmand, der var en 23-årig mand, som ligeledes anholdt og sigtet for indbrud.

dp

Publiceret 10 September 2019 11:28