Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Se tallene:

Indbrudstyvene boltrede sig i Østjylland i vinterferien

Antallet af indbrudsanmeldelser denne vinterferie er steget betragteligt i forhold til de seneste to

Af
Danni Paulsen

Indbrudstallene i det østjyske er raslet ned de seneste år, men kigger man isoleret på den netop overståede store vinterferieperiode, uge 7, så peger pilen den forkerte vej.

Det viser data, som Lokalavisen har fået udleveret af Østjyllands Politi.

Især i Aarhus og Randers er det gået den forkerte vej med, hvor antallet af indbrudsanmeldelser i privat beboelse i vinterferien er steget med henholdsvis 20 og 11 anmeldelser.

Men også i Favrskov og Norddjurs er der sket en lille antalsmæssig stigning. I Norddjurs med et enkelt indbrud fra tre til fire, mens den procentvise stigning i Favrskov er markant, idet kommunen er gået fra et indbrud i 2019 til syv i 2020.

I Syddjurs er man gået helt fri i år, og det samme er tilfældet for Odder.

I hele Østjyllands Politikreds er der – selvom nogle kommuner har oplevet et fald - også sket en stigning i forhold til de seneste to år.

Det ærgrer vicepolitiinspektør Gert Bisgaard, at indbrudstyvene har været så flittige i vinterferien.

”Vi er rigtig ærgerlige over, at så mange østjyder har haft indbrud i vinterferien. Vi tager ud til hver eneste indbrud i private hjem, og vi fortsætter vores arbejde med at nedbringe antallet af indbrud. Heldigvis er indbrudstallet generelt faldet de seneste år, ikke mindst i kraft af borgernes opbakning ved for eksempel at bruge nabohjælp, sikre deres huse og tippe os om mistænkelige personer,” siger han.

Ferieperioderne er notorisk kendte for at være et slaraffenland for indbrudstyvene, da mange danskere ofte bruger tiden til at komme væk hjemmefra. Tal fra Trygfonden og Det Kriminalpræventive råd viser, at det især er i de mørke perioder, at flest borgere har ubudne gæster med juleferien som klar topscorer.

Fem gode råd

  • Tilmeld dig nabohjælp og lav en aftale med naboerne om at holde øje med dit hus, når du ikke er hjemme
  • Få det til at se ud, som om du er hjemme – lad opvasken stå, brug tænd-sluk ur og få naboen til at parkere en bil i din indkørsel, hvis du er væk i længere tid
  • Brug gode, solide låse på dine døre og vinduer, så det er sværere for tyven at komme ind
  • Brug belysning udenfor, der lyser de mørke områder op, hvor tyven kan gemme sig
  • Ser du en person, der er ved at bryde ind, så ring 112. Ser du en mistænkelig bil køre rundt i kvarteret, så ring 114

Publiceret 18 February 2020 06:43