Arkivfoto

16-årig fik pludelig lyst til at stjæle en bil: Det gik ud over 73-årig, som blev stukket med kniv i armen

Af
Jeppe Rafn

Det var tilsyneladende en tilfældig indskydelse, som i nat førte til, at en 16-årig dreng stak en 73-årig mand i armen. Det kom frem i Retten i Randers, da den 16-årige dreng i eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør.

Den ældre mand stod udenfor sit hus tirsdag klokken 00.15, da drengen og en jævnaldrende pige dukkede op og kontaktede beboeren.

"Drengen sagde, han ville have hans bil, og da han nægtede, stak han ham i armen med en dolk," fortæller Østjyllands Politis anklager i sagen, Bjørn Sørensen.

"Den 16-årige har erkendt og forklaret, at han ikke kender den 73-årige mand og ikke har noget imod ham, og at det ikke var planlagt. Han kom bare tilfældigvis forbi," forklarer anklageren.

De to unge forsøgte også at komme ind i huset i Vissing, men endte med at give op og stikke af, da mandens kone dukkede op.

Drengen og den jævnaldrende pige blev anholdt i nærheden en halv times tid efter det mislykkede forsøg på hjemmerøveri. Pigen havde angiveligt været med på at stjæle bilen, men havde i sidste øjeblik sagt fra, oplyser anklageren. Hun er stadig sigtet i sagen, men politiet har vurderet, at der ikke var grundlag for at fremstille hende i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Den 16-årige dreng blev varetægtsfængslet i fire uger på en institution.

Han bor i forvejen på en institution i Vissing, oplyser anklager Bjørn Sørensen.

Den 73-årige mand kom ifølge politiet ikke alvorligt til skade ved knivstikkeriet.

Publiceret 19 May 2020 15:40