Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Favrskov plaget af indbrud i biler og varevogne:

I nat blev tyv overrasket af bilejer

Udenlandsk tyv kastede med værktøj efter bilejer og stak af

Af
Danni Paulsen

Favrskov Kommune har den seneste tid været plaget af mange indbrud i biler og varevogne. Ofte er gerningsmændene på jagt efter letomsætteligt værktøj.

Natten til mandag var den gal i Hadsten, og her blev en gerningsmand taget på fersk gerning.

Klokken 03.40 anmeldte en mandlig beboer på Tjørnager, at der var blevet begået indbrud i hans personbil.

"Han overraskede tyven, som var i færd med at bryde ind i bilen. Da ejeren løb ud til bilen, kastede gerningsmanden værktøj efter ham," siger Jakob Christiansen, kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi.

Tyven formåede at stikke af fra stedet, og efterfølgende kunne ejeren konstatere, at låsen i førerdøren var banket ud, og at der var stjålet en værktøjskasse og nogle nøgler.

Gerningsmanden var østeuropæisk af udseende og råbte ifølge anmelderen noget på et østeuropæisk sprog.

Han var mellem 20 og 30 år, 175-185 centimeter høj, var iført sort tøj og havde handsker på. Ifølge anmelderen kørte han i en sort Audi - muligvis en A7-model.

"Vi meldte signalementet rundt til alle patruljer, som kørte i området, men der var desværre ingen, der traf køretøj eller gerningsmand," siger Jakob Christiansen.

På en lokal Facebook-side for Hadsten forlyder det, at bilen har været flere steder i området, men Østjyllands Politi kan for nu ikke bekræfte, at samme bil og gerningsmand har været på rov i Hadsten.

"Vi kan bare konstatere, at vi generelt oplever mange indbrud i biler og varevogne den seneste tid, særlig i Favrskov- og Randers-området. Men vi hører rigtig gerne fra borgere, som har set bilen eller har yderligere oplysninger om den," siger Jakob Christiansen.

Publiceret 19 October 2020 11:23