Far fra Favrskov voldtog og misbrugte sin datter fra helt spæd til hun var syv år

39-årig mand fra Favrskov har fået dom i en af Danmarkshistoriens værste sager om seksuelle overgreb på et barn

Artiklens øverste billede
39-årig mand fra Favrskov er blevet idømt forvaring ved Retten i Randers. Arkivfoto: Jeppe Rafn

En 39-årig mand fra Favrskov er blevet idømt forvaring i en sag, der betegnes som en af de allerværste sager nogensinde i Danmark om seksuelle overgreb på et barn.

Manden blev i efteråret 2019 anholdt i sit hjem, efter at Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center havde identificeret ham via børnepornografiske fotos og videoer, han havde delt på nettet.

På mandens computere fandt Østjyllands Politi omkring 15.000 fotos og 7.500 videosekvenser, hvoraf mange af dem viste ekstremt grove overgreb på datteren.

En af de værste sager

Anklageskriftet indeholder 274 forskellige punkter, og de fleste af dem drejer sig om overgreb på datteren, som han misbrugte og voldtog, fra hun var helt spæd, til hun var syv år, hvor han blev anholdt og varetægtsfængslet.

»Det er den absolut groveste sag af sin art, jeg har set, og måske en af de allerværste sager om seksuelle overgreb på et barn nogensinde i Danmark. Lige fra hun var få dage gammel, har den dømte kontinuerligt udsat sin datter for vold og voldsomme seksuelle overgreb og tilmed filmet det og delt det med andre,« siger specialanklager Birgitte Ernst fra Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Lokalavisen har set det enorme anklageskrift, der er baseret på optagelserne, faren lavede af sine seksuelle overgreb mod datteren. Her kan man læse om de rigtig mange anklagepunkter, hvor faren med vold, trusler og manipulation udnyttede sin datter seksuelt, selvom hun skreg og bad ham om at stoppe.

Ingen vidste noget

Lokalavisen har efterfølgende talt med anklageren og spurgt, hvordan det årelange misbrug af datteren kunne finde sted, uden det blev opdaget.

»Efterforskningen har klarlagt, at moren ikke vidste noget som helst om det. Hun har været meget væk fra hjemmet, og det var primært faren, der passede barnet,« siger Birgitte Ernst til Lokalavisen.

Der har heller ikke været indberetninger fra sociale myndigheder, oplyser anklageren:

»Der har ikke været mistanke om noget.«

Filmede andre piger

Den 39-årige mand blev foruden overgrebene på datteren dømt for blufærdighedskrænkelse af 10 navngivne piger og et større antal ukendte mindreårige piger, oplyser anklageren, som han filmede og tog billeder af i hjemmet, i en svømmehal, på legepladser og andre offentlige steder

»Han forklarede i retten, at han havde en ustyrlig sexlyst og godt kan lide børn; at han var syg og nu får medicin,« fortæller anklageren.

Den 39-årige mand fra Favrskov erkendte i retten de mange forhold, og at han havde delt overgrebene på datteren på et lukket pædofilt netværk på internettet. Ingen af videoerne eller billederne af de andre mindreårige piger er blevet delt, oplyser anklageren.

Forvaring

Han blev idømt forvaring, som er en dom uden tidsbegrænsning, der skal afsones på anstalten i Herstedvester, der huser mange sexdømte, som har fået en behandlingsdom eller forvaring.

Forvaring gives til personer, som vurderes at være særligt farlige for deres omgivelser. Retslægerådet har i den konkrete sag vurderet, at der vil være stor risiko for, at den 39-årige mand igen vil begå seksuelle overgreb på børn, hvis han er på fri fod.

Han vil løbende blive undersøgt og vurderet af læger, der skal komme med en indstilling om, at han ikke længere er til fare, før han har mulighed for at komme for en dommer og blive løsladt.

Folk i forvaring sidder i gennemsnit fængslet i 14-15 år, inden de bliver løsladt, fremgår det af en artikel fra Ritzau fra 2018.

Kontaktforbud

Den 39-årige mand fra Favrskov blev udover forvaring idømt besøgs- og kontaktforbud, hvilket betyder, at han ikke må have børn i sit hjem, besøge hjem med børn eller kontakte børn for eksempel via internettet.

Desuden blev han idømt et opholdsforbud, så han har forbud mod at opholde sig ved en række offentlige og private adresser, der har været gerningssteder.

Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen, som blev afsagt i Retten i Randers, der har nedlagt navne- og adresseforbud i sagen.

»Det er gjort ad hensyn til datteren, så man ikke kan identificere hende, og derfor har jeg ikke protesteret mod navneforbuddet,« siger Birgitte Ernst.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.