23-årig narkobagmand dømt: Seks års ubetinget fængsel

23-årig mand fra Aarhus dømt i stor narkosag med tråde til Favrskov og Syddjurs.

Artiklens øverste billede
Retten i Aarhus. Foto: Danni Paulsen

Første dom er faldet i en større narkosag, hvor i alt syv personer sidder bag tremmer.

En 23-årig mand fra Aarhus blev i sidste uge idømt seks års ubetinget fængsel for at have opbevaret og solgt adskillige kilo kokain og hash.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Den unge mand, som politiet anser for at være bagmand i et narkonetværk, og han erkendte under retssagen at være den »toneangivende« part.

Han er nu dømt for at have solgt eller forsøgt at sælge 22,8 kilo hash og 2,8 kilo kokain.

Manden blev sammen med to andre mænd og en kvinde anholdt den 16. maj i en koordineret aktion, hvor flere adresser i Favrskov, Syddjurs og Aarhus Kommune blev ransaget. Ved den lejlighed fandt politiet blandt andet en del kokain på en adresse, som den 23-årige har tilknytning til.

Derudover fandt politiet også et narkoregnskab, der viste, at der allerede var blevet solgt en del kilo hash og kokain.

Den 23-årige er den første, som får dom i sagen. Blandt de seks personer, der fortsat er varetægtsfængslet, er blandt andet den 23-åriges kæreste.

»Det er politiets vurdering, at den 23-årige har været bagmanden, og at de andre varetægtsfængslede i sagen har spillet mindre roller. På baggrund af hans rolle som den toneangivende figur og de store mængder af hård narkotika er jeg tilfreds med, at han nu har fået en længere ubetinget fængselsstraf, « siger specialanklager Dorthe Lysgaard.

Den 23-årige erkendte alle forhold og modtog dommen.

ddp

Læs også

Del artiklen