Retssag om brutal vold mod to kvinder i Hadsten: Her er dommen

Ofrene kunne ikke huske noget, da voldssag kom for retten

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Jeppe Rafn

En 20-årig mand fra Favrskov stod for nylig tiltalt i Retten i Randers for at have begået vold og grov vold mod to unge kvinder, han i forvejen kendte.

De havde fredag 21. maj i år sammen med en fjerde person været på en kro i Hadsten og var efter lukketid taget hjem på en adresse i byen.

Ifølge anklageskriftet havde den unge mand kort før midnat væltet den ene kvinde omkuld og flere gange sparket hende i ansigtet, så hun mistede bevidstheden. Den anden kvinde slog han to gange i ansigtet med knyttet hånd og sparkede hende i maven, så hun væltede omkuld.

Da politiet et kvarter senere dukkede op, modsatte han sig anholdelse ved at forsøge at vride og skubbe sig fri fra betjenten. Herfra blev han kørt til politigården i Randers, hvor der blev fundet 3,9 gram hash på ham.

Hukommelsestab

Alle de implicerede havde været påvirkede, og da de to kvinder skulle vidne i retten, kunne de ikke huske, hvad der var foregået.

»Kvinderne sagde begge, at de var blevet skubbet, men kunne ellers ikke huske noget. Den tiltalte har hele tiden sagt, at han ikke kunne huske, hvad der var foregået,« fortæller Østjyllands Politis anklager i sagen, Lisbeth Weiss.

Anklageren havde krævet frihedsstraf, men på grund af manglende beviser blev han kun dømt for at have skubbet kvinderne samt de to andre forhold om at have modsat sig anholdelse og været i besiddelse af hash til eget forbrug, som han erkendte, så det endte med en dom på 30 dages betinget fængsel og samfundstjeneste.

Anklageren oplyser, at sagen ikke bliver anket, da parternes hukommelse næppe bliver bedre af at komme i landsretten.

Den 20-årige mand kommer ikke fra Hadsten, men bor i en mindre by i Favrskov Kommune.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen