Østjyderne snakker i mobil – også når de kører bil

Artiklens øverste billede
1.490 østjyder har fået et klip i kørekortet for brug af håndholdt mobil. Arkivfoto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

Klip, klip, klip!

I årets første seks måneder har politiet uddelt 14.028 klip i kørekort for brug af håndholdt mobiltelefon og lign. bag rattet, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. Det svarer til cirka 540 klip om ugen. 1.490 af klippene er sket i østjyske kørekort.

»Alt for mange trafikanter har svært ved at lade deres mobil være, selv om de ved, at det er både ulovligt og risikabelt. Og de her tal viser med al tydelighed, at vi stadig har en stor udfordring. Derfor skal vi alle blive ved med at minde hinanden om, at man skal holde hænderne på rattet og øjnene på trafikken,« siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse.

De yngste er værst

Det er især den yngre generation, der ikke kan lade være med at bruge mobilen, når de kører i trafikken.

Knap hver ottende bilist svarer, at hun eller han ”meget ofte”, ”ofte” eller ”en gang imellem” bruger håndholdt mobil, mens de kører i trafikken.

Men endnu værre ser det ud blandt de yngre bilister mellem 17-34 år. I den aldersgruppe svarer flere end hver fjerde, at de bruger deres mobil håndholdt, når de kører bil. Det er ikke uden risiko. For det er også den aldersgruppe, der oftest er involveret i kritiske situationer eller ulykker i trafikken.

JP Aarhus

Læs også

Del artiklen