Mystisk: Brændende bil forladt midt på vejen

Politiet efterlyser bilist, der i nat efterlod brændende bil midt på vejen.

Artiklens øverste billede
Skader på asfalt efter bil, der blev efterladt brændende midt på vejen her på Frijsenborg ved Jernit øst for Hammel. Træerne i baggrunden markerer vejen Linen, der går ind til Jernit. Foto: csj

Østjyllands Politi modtog natten til torsdag klokken 03.49 et opkald fra en mand, som fortalte, at der stod en brændende bil midt på kørebanen på Frijsenborgvej ved Hammel.

Anmelderen var kørt forbi stedet, hvor den brændende bil stod, og havde ikke set nogen personer ved bilen. Der var da heller ikke nogen personer ved bilen, da Østjyllands Politi cirka 10 minutter senere nåede frem til stedet, hvor bilen stadig stod på kørebanen og brændte.

Ved siden af bilen lå en død kronhjort, oplyser Østjyllands Politis pressemedarbejder Janni Lundager til Lokalavisen, som bilen muligvis kan have ramt og derefter brudt i brand.

Politiet rekvirerede autohjælp til at bugsere bilen væk, og der blev søgt med hunde efter spor, som kunne pege i retning af bilisten, som var forsvundet.

Ejer uvidende

Politiet kontaktede også bilens ejer, som var en kvinde fra Hammel. Kvinden fortalte, at hun ikke var hjemme og ikke havde kørt bilen eller udlånt bilen, som hun senest havde set tidligere på dagen. Bilejeren var derfor ikke klar over, at hendes bil ikke stod derhjemme, så Østjyllands Politi har oprettet bilen som brugsstjålet, oplyser pressemedarbejder Janni Lundager.

Politiet ved endnu ikke, hvem der kørte bilen, og man vil derfor gerne høre fra vedkommende. Når man er impliceret i et færdselsuheld, har man en forpligtelse til at standse op og hjælpe andre personer på stedet, men hvad lovgivningen siger helt nøjagtigt i forhold til dyr, er politiets presseafdeling ikke klar over på stående fod.

Det fremgår heller ikke i skrivende stund af politiets rapport, hvor på Frijsenborg uheldet skete, ligesom politiet ikke kan oplyse, hvor meget bilen er blevet brandskadet.

En af lokalavisens journalister opdagede torsdag morgen et dødt rådyr i vejkanten på Frijsenborgvej øst for Hammel omkring avlsgården Jernit. Rådyret var torsdag over middag blevet fjernet, men der er skader i asfalten, som angiveligt stammer fra den brændende bil i nat.
Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen