Forsøg på svindel: Udgav sig for at være fra el-selskab

Artiklens øverste billede

Østjyllands Politi oplyser, at mindst to borgere i Østjylland er blevet ringet op af en mand, der forsøgte at lokke kontooplysninger og cpr-nummer ud af dem ved at udgive sig for at være energiselskabet.

Begge opkald skete onsdag.

Omkring klokken 10 modtog en mand fra Hammel et opkald. Manden i den anden ende fortalte, at Hammel-borgeren var kommet til at betale for meget til energiselskabet, og at selskabet derfor ville føre penge tilbage på hans konto. De skulle bare lige bruge nogle oplysninger om hans konto, før det kunne lade sig gøre.

Nogenlunde på samme tidspunkt fik en mand fra Kolind samme besked i et telefonopkald. Her bad den falske mand fra ”energiselskabet” dog også om cpr-nummer.

Heldigvis var begge borgere vakse og udleverede ikke oplysningerne. De anmeldte i stedet begge svindelnummeret til politiet.

Politiet oplyser, at energiselskaberne har de oplysninger, de skal bruge, hvis man skal have penge tilbage. Man skal altså aldrig give kontooplysninger, koder, NemID eller lignende i telefonen.

»Hvis man er i tvivl om, hvorvidt der er tale om et reelt opkald, kan man eventuelt bede vedkommende i røret om at oplyse navn og afdeling – læg så på og ring til virksomhedens hovednummer og spørg efter personen,« skriver Østjyllands Politi.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen