Højdrægtige får stjålet i Hammel: Frygter de bliver slagtet med lam i maven

Fåreavler har mistet tålmodigheden efter nyt tyveri af dyr i Hammel.

Artiklens øverste billede
Fåreavler har for anden gang fået stjålet dyr fra en mark i Hammel - billedet er ikke fra Hammel. Privatfoto

En midtjysk fåreavler har for anden gang fået stjålet får, der har gået og afgræsset på en mark ved Vestas og Sparekassen Kronjylland ved Hammelvej lige syd for Hammel.

Fåreavler Henriette Magnussen var mandag morgen på stedet for at se til fårene, og hun kunne hurtigt se, at der manglede en stor del af de cirka 40 får, som var drægtige og gik og græssede.

»Jeg ved ikke, hvad der sker med fårene, men jeg bliver ked af det, hvis man slagter får med lam i maven,« siger Henriette Magnussen, som driver fåreavl med sin mand ved Bryrup.

Løftet over hegn

Fåreavleren fortæller, at tyvene har gennet fårene sammen i en smal passage og løftet dem ind over hegnet og ind i en bil, som der er tydelige spor efter på skrænten til marken. Tyvene havde klippet strømforsyningen over for ikke at få strøm, da de bar de drægtige og næsten 100 kilo tunge får over hegnet.

Fodspor op ad skrænten hvor tyvene har båret fårene over hegnet. Privatfoto

Ifølge Henriette har avlsdyrene en værdi på 2-3.000 kroner stykket, og der er taget 10-20 får ved tyveriet, der er sket i løbet af weekenden.

Tager dyrene hjem

Det er anden gang, at fåreavlerne får stjålet dyr fra deres afgræsningsareal i Hammel. Det skete også i sommer, hvor der primært blev stjålet lam. Efter tyveriet i sommer tog ejerne lammene hjem og håbede på, at der ikke ville ske noget med de får, som man efterfølgende satte ud på stedet.

Det holdt desværre ikke stik, og nu har ejerne fået nok af at benytte marken ved Hammel, som er et af flere afgræsningsarealer, de benytter.

»Vi kan ikke have får til at gå der fremadrettet, så nu tager vi dem hjem,« siger Henriette Magnussen.

Weekendens tyveri vil ligesom tyveriet i sommer blive politianmeldt, og fåreavleren har fortalt om tyveriet på facebookgruppen Hammel Info i håb om at få hjælp med opklaringen.

»Det ligger jo ud til den trafikerede Hammelvej, så måske nogen har set noget.«


Læs også

Del artiklen