Fodgænger fik knoglebrud: Påkørt bagfra af flugtbilist

Et kærestepar gik i vejkanten, da en 28-årig pludselig kørte kvinden ned bagfra og stak af.

Artiklens øverste billede
Den 18-årige kvindes kæreste genkendte flugtbilisten. Foto: Øxenholt Foto

En 18-årig kvinde fra Bjerringbro blev mandag klokken 15.51 kørt ned bagfra på Slotsvej i Ulstrup.

Hun gik i vejkanten sammen med sin kæreste i retning mod Ulstrup, da ulykken skete.

»Hun forklarer selv, at en sort bil rammer hende bagfra, og hun mener, at hun bliver kastet op på køleren og forruden. Hendes kæreste forklarer, at hun bliver kastet nogle meter hen ad vejen,« forklarer Jannie Lundager, kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi.

Kvinden forklarer, at bilisten stoppede kort op, men derefter valgte at stikke af fra stedet fremfor at give sig til kende, som loven foreskriver.

Kørte forbi igen

Den 18-årige kvinde fik flere knoglebrud ved ulykken, så en ambulance ankom til stedet.

»Mens ambulancen er til stede, ser kæresten, at flugtbilisten kører forbi gerningsstedet igen. Han genkender tilmed manden,« siger Jannie Lundager.

Det viste sig, at flugtbilisten var kørt til p-pladsen ved Ulstrup Station. Her parkerede han for at tjekke bilen efter for skader.

»Han mener selv, at han har ramt en fugl, men kan jo godt se, at det nok er noget større. Her møder han desuden en kvinde, og de bliver enige om, at han nok hellere må køre tilbage og se efter,« forklarer Jannie Lundager.

Kvinden tog et foto af bilen og kørte selv tilbage til gerningsstedet og viste det til betjentene.

På den måde fandt politiet frem til den 28-årige gerningsmands bopæl i Bjerringbro. Han var dog ikke hjemme og tog ikke telefonen. I stedet kom politiet i kontakt med flugtbilistens forældre. De fik kontakt til deres søn og fik aftalt at mødes.

Den 28-årige mand erkendte, at han var kørt fra ulykken. Han blev sigtet for ikke at have overholdt sine forpligtelser ved et færdselsuheld, oplyser Østjyllands Politi.

Læs også

Del artiklen