Hærværk på Hinnerup-Badet: Udendørs sauna lukket på ubestemt tid

Den populære udendørssauna er blevet ødelagt af ukendte gerningspersoner.

Artiklens øverste billede
Hinnerup-Badets udendørs sauna er blevet ødelagt af hærværk. Foto: Hinnerup-Badet.

De ansatte i Hinnerup-Badet mødte mandag morgen ind til hærværk. Det store panoramavindue for enden af den udendørs sauna var blevet fuldstændig ødelagt.

»Det ser ud til, nogen har forsøgt at bryde døren op med en brækket kæp for at komme ind i saunaen, hvor der altid er restvarme. Da det ikke er lykkedes, er der kastet en stor flise gennem panoramaruden,« fortæller Lars Søndergaard fra Hinnerup-Badet.

Gerningspersonen har kastet en stor flise gennem ruden. Foto: Hinnerup-Badet.

»Det er helt meningsløst. Der er jo ikke noget at stjæle, og de har ikke været ind i saunaen.«

Den udendørs sauna er særligt populær i vinterperioden, hvor gæsterne kan få sig et ordentligt kuldechok efter et ophold i varmen.

»Den bliver brugt rigtigt meget om vinteren. Da der var sne, havde vi gæster, der rullede sig i sneen bagefter. Den er meget populær, og mange er kede af det, der er sket,« fortæller Lars Søndergaard fra Hinnerup-Badet.

Lukket på ubestemt tid

Problemet er, at man ikke bare lige kan udskifte den store panoramarude. Ruden fylder hele bagenden af den tøndeformede sauna, der er lukket sammen om ruden. Hinnerup-Badet har kontaktet leverandøren, som er ved at undersøge, om ruden kan udskiftes, eller hvad man ellers kan gøre for at udbedre skaden, så saunaen igen kan tages i brug. Lige nu er den lukket ned på ubestemt tid.

Hærværket er ifølge Hinnerup-Badet begået i tidsrummet søndag 19. december klokken 18 til mandag 20. december klokken 05. Det er anmeldt til Østjyllands Politi, der overfor Lokalavisen bekræfter at have modtaget anmeldelsen og har haft en patrulje ude på stedet for at sikre spor.

Hvis noget har set eller hørt noget i gerningstidspunktet eller ved noget om sagen, opfordres man til at kontakte politiet på telefon 114.

Hinnerup-Badet er i øvrigt ikke ramt af den aktuelle coronanedlukning, da stedet er kategoriseret som en svømmehal, der gerne må holde åbent, og ikke et badeland, som fra 19. december har skullet holde lukket.

Man skal dog vise coronapas og bære mundbind fra indgangen til omklædningen.

Læs også

Del artiklen