Mand fangede 14-årige drenge efter kast af kanonslag mod hans hus

Drenge tilbageholdt af borger og "vejledt" af politiet i håndtering af fyrværkeri.

Artiklens øverste billede
Modelfoto: Adobe Stock

Natten til mandag 27. december klokken 00.20 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 40-årig mand, der bor på Mejsevej overfor Hadbjerg Skole i Hadbjerg.

Beboeren oplyste, at der i den seneste times tid var blevet kastet kanonslag og andet fyrværkeri fra skolen og over mod hans hus.

Manden var løbet efter og havde fået fat i og tilbageholdt nogle af de drenge, der efter hans mening havde kastet med fyrværkeriet. Det oplyser pressemedarbejder Janni Lundager fra Østjyllands Politi.

Politiet sendte en patrulje til Hadbjerg, hvor anmelderen og fire 14-årige drenge stod på en parkeringsplads ved skolen.

Ifølge beskrivelsen i Østjyllands Politis døgnrapport blev drengene af politiet ”vejledt om, hvordan mand håndterer fyrværkeri.”

Lokalavisen har været i kontakt med politiet og spurgt ind til sagen. Det har dog ikke været muligt at få nærmere oplysninger om ”vejledningen” af drengene, eller om de erkendte at have kastet med kanonslag og fyrværkeri mod mandens hus. Politiets presseafdeling kan umiddelbart heller ikke svare på, om børnenes forældre er blevet orienteret om sagen.

Østjyllands Politi minder om, at det først fra i dag, mandag 27. december, til og med 1. januar 2022 er lovligt at fyre godkendt fyrværkeri af, men at det er strengt forbudt at fyre fyrværkeri efter andre.

Læs også

Del artiklen