Mand anmeldt for vold mod 14-årig dreng

En mand, der følte sig generet af fyrværkeri, er blevet anmeldt for vold mod 14-årig dreng.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Rigspolitiet

Mandag 27. december bragte Østjyllands Politi nedenstående beskrivelse i dagens døgnrapport under overskriften ”14-årige drenge vejledt om brug af fyrværkeri”:

’Natten til mandag kl. 00.20 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 40-årig mand, der oplyste, at der den seneste times tid var blevet kastet kanonslag og andet fyrværkeri fra skolen og over mod hans hus på Mejsevej i Hadbjerg ved Hadsten. Den 40-årige mand var selv løbet efter nogle af de drenge, som han mente havde kastet med fyrværkeriet. Da patruljen ankom til stedet, traf de fire drenge på 14 år, som blev vejledt om, hvordan man håndterer fyrværkeri.’

Lokalavisen talte efterfølgende med politiet, der kunne tilføje, at manden var løbet efter og havde fået fat i og tilbageholdt nogle af de drenge, der efter hans mening havde kastet med fyrværkeriet. Og vi skrev en artikel om sagen på vores hjemmeside under overskriften ”Mand fangede 14-årige drenge efter kast af kanonslag mod hans hus”.

Forkerte oplysninger

Avisen er sidenhen blevet kontaktet af Charlotte Rosenberg Simonsen, der er mor til to af de 14-årige drenge. Hun fortæller, at der er en del forkerte oplysninger i politiets døgnrapport og Lokalavisens artikel.

For det første var det ifølge moren ikke beboerens anmeldelse af ulovlig affyring af fyrværkeri, der fik politiet til at rykke ud til stedet. Det gjorde politiet først, efter forældrene havde ringet til politiet og anmeldt beboeren for at have overfaldet en af de 14-årige drenge.

»Politiet sagde, at de ikke kom ud på grund af anmeldelsen om ulovligt fyrværkeri, men på grund af anmeldelsen om overfald på en mindreårig,« fortæller Charlotte Rosenberg Simonsen.

Hun fortæller, at de fire drenge var i selskab med en voksen og rigtignok havde været i gang med at affyre fyrværkeri på skolens parkeringsplads. Men at der ikke var tale om (ulovlige) kanonslag, men derimod lovlige bomberør, og at drengene først var begyndt at fyre af efter midnat, hvor det blev lovligt at affyre fyrværkeri.

»Jeg kan ikke udelukke, at der er sprunget fyrværkeri over beboerens hus, men drengene stod på parkeringspladsen for at genere så få som muligt. Og de var i selskab med en voksen og fik først lov til at fyre af efter midnat,« fortæller Charlotte Rosenberg Simonsen.

Overdreven voldsom

Moren fortæller videre, at beboeren kom ud og råbte efter drengene, der blev forskrækkede og løb væk. Han løb efter og fik fat i en af dem, som han lagde ned og holdt fast. Det skete efter forældrenes opfattelse på en overdreven voldsom måde, så de valgte at ringe til politiet og anmelde det.

Herefter stod drengene, beboeren og to fædre og ventede på, at politiet kom frem. Ifølge Charlotte Rosenberg Simonsen blev forældrene af den udsendte patrulje vejledt til ikke at anmelde overfaldet, men håndtere det internt.

Drengens forældre har dog alligevel anmeldt beboeren for vold, fordi deres søn har fået tydelige mærker flere steder på kroppen, fortæller Charlotte Rosenberg Simonsen.

Østjyllands Politi har ikke nærmere oplysninger om sagen, men bekræfter, at politiet har modtaget voldsanmeldelsen, som Lokalpolitiet i Hadsten er ved at undersøge.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen