Omfattende hærværk i Hinnerup og Søften

Rønbækskolen, Pæstemarkskolen og HOGs klubhus plaget af hærværk.

Artiklens øverste billede
Graffiti på bænk, på murstensvæg og på dør til toilet ved HOG Hinnerups omklædningsbygning. Privatfoto

Hinnerup og Søften har i den senere tid været plaget af en del hærværk.

Så sent som i weekenden 15. - 16. januar er der malet en masse graffiti på Rønbækskolen og HOG Hinnerups fodboldomklædningsrum ved E. Trasborg Park i Hinnerup, og der er smadret to ruder på Rønbækskolen og en rude på Præstemarkskolen i Søften. Det oplyser Magnus Nielsen fra HOG Fodbold og Jan Holm Pedersen fra kommunens ejendomscenter.

Knust rude på Rønbækskolen. Privatfoto

På Rønbækskolen er der blandt andet sprayet rød graffiti henover hovedindgangens glasparti samt på flere skilte.

Graffiti på Rønbækskolens hovedindgang. Privatfoto

Fodboldklubbens glasfacader er ligeledes blevet overmalet med rød graffiti, og der er malet rød graffiti på en bænk og en murstensvæg ved indgangen til et toilet, hvis glasdør også har fået en gang sort og rød maling.

Der er brugt de samme tegninger og tags ved graffiti-hærværket på skolen og ved fodboldklubben.

Drønirriterende

Magnus Nielsen fra HOG Fodbold fortæller, at fodboldklubben har været plaget af graffiti-hærværk og svineri gennem længere tid.

»Der er graffiti over det hele, og vi finder poser med hashrester og snus, cigaretpakker, øldåser og smadrede flasker, jeg må feje væk en gang om ugen. Det er drønirriterende,« siger Magnus Nielsen, som ellers er glad for, at unge bruger fodboldklubbens områder.

HOG Hinnerups omklædningsbygning er blevet overmalet med graffiti. Privatfoto

»Det er fantastisk, de unge kan være der, bare de opfører sig ordentligt. Hvorfor bruger de ikke de skraldespande, der står få meter væk. Jeg forstår ikke, det er nødvendigt at opføre sig på den måde.«

Magnus Nielsen er sikker på, at det er de samme personer, der står bag graffiti-hærværket, fordi de samme tegninger og tags går igen. I efteråret/vinter blev der skrevet ”mb” flere steder, og nu er der begyndt at blive anvendt en krone-tag flere steder, som man kan se på weekendens graffiti-hærværk.

20.000 kroner

Ifølge Jan Holm Pedersen, teamkoordinator for Team SydØst, Ejendomscentret i Favrskov Kommune, blev der også mellem jul og nytår begået graffiti-hærværk på Rønbækskolen i Hinnerup og Præstemarkskolen i Søften.

Graffiti malet på Præstemarkskolen mellem jul og nytår. Privatfoto

Kommunen kunne selv fjerne det meste af malingen, men måtte have et eksternt firma med specialudstyr til at hjælpe med at fjerne maling på mursten.

»Det blev renset af, og så troede vi, det var det, men så skete det nu igen i weekenden. Denne gang med rød maling i stedet for sort,« fortæller Jan Holm Pedersen.

Han vurderer, at omkostningerne til at fjerne graffitien løber op i omkring 20.00 kroner inklusive weekendens hærværk, og kommunen er begyndt at overveje muligheden for at opsætte videokameraer for at komme hærværket til livs.

Alle tilfælde af hærværk i fodboldklubben og på de to folkeskoler er meldt til politiet, og Magnus Nielsen fra HOG Hinnerup opfordrer borgere fra lokalområdet til at henvende sig til politiet, så der kan blive sat en stopper for det omfattende hærværk.

»Hvis man ved noget, så ring 114, eller kontakt mig, så giver jeg det videre,« siger Magnus Nielsen og påpeger, at hvis man ikke finder de skyldige, kan det ende med, at nogen, der ikke har noget at gøre med hærværket, bliver mistænkt for at stå bag det.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.