Kørte ægtepar ihjel: »Jeg er pisse ked af det, jeg har gjort«

30-årig mand fra Hinnerup erkender, han var skyld i ulykke, der kostede ægtepar fra Tyskland livet.

Artiklens øverste billede
Tysk ægtepar, der kørte i den røde bil, blev dræbt på stedet ved påkørsel af den sorte bil, som havde en 30-årig mand fra Hinnerup bag rattet. Foto: Presse-fotos.dk

»Jeg er pisse ked af det, jeg har gjort – jeg har været i behandling et par gange i år, men er faldet i et par gange i den sidste måneds tid, og det beklager jeg.«

Sådan lød det fra en 30-årig mand fra Hinnerup, der onsdag 20. juli blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers.

Han var sigtet for narkokørsel og uagtsomt manddrab på et ægtepar fra Tyskland, som døde på stedet efter at være påkørt frontalt af den sigtede sent om aftenen lørdag 16. juli på Århusvej lidt udenfor Grenaa.

Den sigtede kom selv lettere til skade ved færdselsulykken og kom haltende ind til grundlovsforhøret i retten, hvor han var tydeligt brødbetynget og talte med rystet stemme.

Erkender

Anklager Mathilde Paulsen uddybede sigtelsen i retten ved at fortælle, at han var sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder ved at have indtaget THC, kokain og MDMA i et omfang, der oversteg bagatelgrænsen, og ved at undlade at optræde hensynsfuldt og agtpågivende i trafikken, hvorved føreren og passageren af den påkørte bil døde af sine kvæstelser ved færdselsulykken.

Foto: Presse-fotos.dk

Efter at have hørt sigtelsen oplyste forsvarer Elin Andersen på sin klients vegne, at han erklærede sig skyldig i sigtelsen. Det var nyt i forhold til grundlovsforhøret tre dage tidligere, dagen efter ulykken, hvor den 30-årige mand næstede sig skyldig i uagtsomt manddrab.

Dødsulykken skete lørdag 16. juli cirka klokken 22.50, efter den 30-årige mand og en 32-årig kammerat havde været til Radio ABC Beach Party i Grenaa. Kort efter afgangen fra strandfestivalen overskred han ifølge politiet midterlinjen på Århusvej og påkørte ægteparret fra Tyskland, der var på vej til færgen i Grenaa mod Sverige, men blev dræbt på stedet. Ifølge bilinspektørens foreløbige beregninger kørte den sigtede for stærkt, med omkring 100 kilometer i timen.

Havde taget stoffer

Ved grundlovsforhøret søndag 17. juli blev den unge mand fra Hinnerup varetægtsfængslet i tre døgn, mens man ventede svar på, om han som mistænkt var påvirket af stoffer og/eller alkohol. I retten havde han forklaret, at han aftenen/natten før ulykken havde taget stoffer, og at han under strandfesten i Grenaa havde drukket tre fadøl, men vurderede sig i stand til at kunne køre bil.

I mellemtiden var kommet svar på blodprøverne, der viste, at han havde for meget kokain, MDMA og THC i blodet.

I forhold til kokain viste prøven en værdi på 0,11 mg pr. kilo blod, hvor bagatelgrænsen er 0,01.

Med hensyn til MDMA viste blodprøven en værdi på 0.54 mg pr. kilo blod, hvor grænseværdien er 0,02.

Endelig blev der påvist 0,0018 mg pr. kilo blod THC, hvor grænseværdien er 0,001. THC er det euforiserende stof i cannabis.

Derimod blev der ikke påvist for megen alkohol ved blodprøven, der blev taget knap halvanden time efter ulykken

Mindst 1 års fængsel

På baggrund af narkoprøverne og den sigtedes erkendelse anmodede anklageren om at få den 30-årige mand fra Hinnerup varetægtsfængslet i fire uger på grund af særlig bestyrket mistanke om, at han var skyldig i sigtelserne. Anklageren pointerede, at sigtelserne kan medføre op til 10 års fængsel, og at dommen i den konkrete sag uden tvivl vil blive på mindst ét års fængsel. Derudover argumenterede anklageren med henvisning til retshåndhævelsen og sagens grovhed for, at den sigtede ikke skulle være på fri fod.

Forsvareren og den sigtede havde ingen indvendinger mod anmodningen om varetægtsfængsling, og dommeren erklærede sig enig i, at der skulle ske varetægtsfængsling.

»Retshåndhævelsen tilsiger varetægtsfængsling, når to personer er død i en ulykke, du er skyld i,« sagde dommer Mette Langborg.

Afventer bilinspektør

Efter at den sigtede ved grundlovsforhøret erkendte sin skyld, mangler der nu kun den endelige rapport fra bilinspektøren, før retssagen mod den 30-årige mand kan berammes. Det står uklart, hvornår rapporten er klar, men dommeren antog, at man inden for 14 dage i det mindste ved, hvornår bilinspektørens rapport vil være klar.

Dommeren valgte derfor at nedsætte varetægtsfængslingen til 14 dage, fordi man »ikke skal være varetægtsfængslet i længere tid end højst nødvendigt.« Der kan dog blive tale om at forlænge varetægtsfængslingen ved det nye grundlovsmøde om to uger, pointerede dommer Mette Langborg.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.