Gøj foran den hal, han har været inspektør for siden starten i 1983.

Gøj foran den hal, han har været inspektør for siden starten i 1983.

En hal til det hele

Den er 27 år gammel, og som 25-årig fik den en lille

Af
Erling Baastrup

En helt central bygning i Voldum er hallen. En hel central forening i Voldum er idrætsforeningen. Krumtappen i begge hedder Niels-Jørgen Mogensen. Men det ved de færreste. Han adlyder derimod navnet Gøj. Det har han gjort siden starten i skolen. Og hvor han kommer fra? Naturligvis Voldum. Han har siddet i idrætsforeningens bestyrelse siden 1977 og er nu formand. Og så har han været halinspektør fra starten i 1983.

Den mobile børnehave bor i et af hallens lokaler.

Den mobile børnehave bor i et af hallens lokaler.

Ingen penge fra kommunen

Hallen i Voldum blev bygget i 1983. Ikke en krone fra kommunen. Et lån på 30 år blev optaget. Det udløber 2013. I 2008 blev der bygget til bl.a. til motionsafdelingen. 5.3 mio. kr. Ingen kommunegaranti, men Sparekassen Kronjylland var mere risikovillig.
”Vi foretrækker at lade folk betale for brugen af stedet frem for at lave folkeaktier,” fortæller Gøj og understreger, at byggeriet skam er lavet af professionelle hele vejen igennem, men mange lokale har bestemt givet en god pris.

Der er kommet kunst i Voldum Hallen. Her den venlige bjørn, der byder velkommen.

Der er kommet kunst i Voldum Hallen. Her den venlige bjørn, der byder velkommen.

Udvikler sig hele tiden

For at kunne klare lånene kræves det jo, at budgetterne holder. Og det afhænger igen af, om folk vil bruge faciliteterne. Det vil de. Der bliver hele tiden udviklet nye former for idræt og motion i hallen. Zumba og Fitnessboksning er noget af det nyeste.
Motionsafdelingen startede i 2006 under trange lokalemæssige kår. Men i 2008 kom tilbygningen, så nu er det et flot motionscenter. I tilknytning hertil er lokaler til fodterapeut, massør og fysioterapeut.
”Motionsafdelingen løber fint rundt, selv om vi måtte låne 450.000 kr. til maskiner. De 100 medlemmer i starten er nu blevet til 400,” fortæller Gøj og føjer til, at der endda er blevet råd til en instruktør 20 timer om ugen.

I hjørnet hen mod det nye motionscenter står denne skulptur.

I hjørnet hen mod det nye motionscenter står denne skulptur.

Starthjælp og kro

Idrætsforeningen fylder meget i Voldum, men der er bestemt også plads til nye idéer andre steder fra:
”Vi er altid klar til at bakke op, hvis folk har gode idéer. Vi har jo en masse erfaring fra idrætsforeningen og hallen, og den deler vi gerne ud af som en slags starthjælp,” siger Gøj.
Hallen har også lokaler til fester og møder. Kantinen kan klare bespisning af op til 200. Stedet er altså mere en kro, end et forsamlingshus. Og der har aldrig været så mange frivillige til at hjælp til som nu.

null

Publiceret 03 January 2011 13:02