Søren Emil Mikkelsen foran den gamle telefoncentral i Hinnerup. Foto: Michael Wulff Hansen

Søren Emil Mikkelsen foran den gamle telefoncentral i Hinnerup. Foto: Michael Wulff Hansen

Søren Emil sørger for sikkert underlag

"Hvis nogen banker på min fordør, så kender de mig ikke. Så vil de nok bare sælge et eller andet, og så lukker jeg ikke op."

Søren Emil Mikkelsen giver et klart svar på, hvorfor han ikke lukkede op, da Lokalavisen bankede på hans private dør dagen før.

For Søren Emil Mikkelsen er interessant og en person, de fleste kender af udseende, og rigtig mange sætter pris på hans virke.
Han er ansat ved Favrskov Kommunes Vej og Park og har lige nu til opgave at holde fortove, stier og trapper i bymidten i Hinnerup ryddet for sne og gøre dem skridsikre.

"Folk er vældig flinke, de smiler og nikker. Jeg tror, de er glade for, at der bliver ryddet sne," siger Søren Emil Mikkelsen, da han har stillet den lidt larmende, motoriserede kost fra sig og er begyndt at salte med hånden.

Mange års tjeneste

Han har været kommunalt ansat siden 1976 og var i begyndelsen ansat ved Parkvæsenet, hvor han fik grønne fingre.
"Ja, men nu har jeg vist luget det ukrudt, jeg skal luge. Nu passer jeg bare min græsplæne en gang om ugen, og haven får en tur to gange om året. Det må være det

Lige nu er der ikke udsigt til noget grønt. Sneen har denne morgen endnu engang spredt sig ud over Hinnerup, og vagtlederen på kommunen greb telefonen tidligt for at få sine folk ud med maskinerne.

"I morges fik vi da lov at sove til kl 5.30, ellers kan de godt finde på at ringe klokken fire om morgenen," fortæller Søren Emil Mikkelsen, der har rundet de 57 år og derfor også har fulgt debatten på tv om efterlønsordningen.

"Der sker nok ikke noget for mig, for jeg vil da gerne på efterløn. Så kan man sove den halve time længere og få hvilet ud. Man er jo ikke, som da man var 20-25 år," siger Søren Emil Mikkelsen, der godt ved, hvad han skal til den tid.

"Så skal jeg ligge i min liggestol og læse eller tage ud og fiske."

Et kendt og værdsat ansigt i Hinnerup. Foto: Michael Wulff Hansen

Et kendt og værdsat ansigt i Hinnerup. Foto: Michael Wulff Hansen

Jernbanen først

Han er denne formiddag godt igang med at skabe sikre fortove omkring butikkerne.
Han prioriterer, hvor og hvornår, der skal ryddes sne.

"Fordi jeg først blev vækket kl 5.30, så kom jeg lidt skævt ind på dagen. Så jeg startede ovre ved trapperne til perronen og biblioteket, for de første tog kører jo ved fem-seks-tiden. Og folk skal da komme ordentlig afsted på arbejde," siger Søren Emil Mikkelsen, der også har øje for, at bageren i Storegade åbner langt tidligere end de andre butikker. Så her holder han også et skærpet opsyn med føret og fortovet på den side.

Søren Emil Mikkelsen kommer først med kosten, så skovlen måske og endelig lidt salt. Så er der skridsikkert. Foto: Michael Wulff Hansen

Søren Emil Mikkelsen kommer først med kosten, så skovlen måske og endelig lidt salt. Så er der skridsikkert. Foto: Michael Wulff Hansen

Mere sne tidligere

Med en anciennitet på 35 år har Søren Emil Mikkelsen oplevet mange vintre.

"Ja, men jeg synes, der var mere sne i gamle dage - hvis vi lige ser bort fra de sidste to år," tilføjer han.
Han er ikke den store vinter-tilbeder. Andre årstider er mere velkomne.

"Det er da noget knoklearbejde, det der sne. Især når man skal bruge skovlen, hvor kosten ikke kan komme til. Det kan jeg godt mærke i armen, men så må jeg bare sætte mig i lænestolen, når jeg kommer hjem."

"Næh, jeg ser frem til sol og sommer. Jeg har hverken bil eller kørekort, men om sommeren går jeg den dejlige tur fra mit hus i bymidten og ud til Materielgården på Teglværket. Det er en dejlig tur langs med åen, hvor man kan møde rådyr og rovfugle," siger Søren Emil Mikkelsen, der kun har et ønske for Hinnerup.

"Jeg kunne da godt tænke mig, at vi havde en lille havn, hvor man kunne sidde og fiske. Men det får vi nok ikke, så vi må tage til Aarhus."

Publiceret 12 January 2011 07:45