"Min bedste løn er når bokserne smiler, selvom vi er i gang med en hård træning," siger Nicklas Annesen, der både har drenge og piger på sit hold.

Med boksehandsker og kærlighed

Som boksetræner kommer 19-årige Nicklas Annesen helt tæt på sine elever i Hinnerup Bokseskole - og han elsker det.

Af
Af Anne-Mette Gyldenløv

Både Nicklas Annesens farfar og far er boksere, så vejen var lagt klar til Nicklas.
Men det som bokser havde Nicklas ikke megen succes. Hver gang Nicklas slog modstanderen, fik han empati for ham og sagde undskyld.
Noget, som er forbudt i boksning. Efter kun to kampe havde Nicklas ikke lyst til at stå i bokseringen. Det kunne have været slutningen på Nicklas' bokse-tid, men i stedet blev det begyndelsen på noget nyt.
"Jeg begyndte at hjælpe de nye, der startede på holdet. Det ene tog det andet, og ja, nu er jeg en slags chef-træner," siger den 19-årige Hinnerup-dreng.

Boksning giver selvtillid

Som boksetræner er Nicklas bokserens eneste støtte ved ringen.
"Jeg oplever mennesker helt tæt på, for man er meget sårbar, når man er i ringen. Det udvikler en helt vildt," siger Nicklas, der ikke kan fremhæve en succeshistorie frem for en anden.
"Der er 12 boksere på holdet, og alle er vokset, siden de begyndte på holdet. Mange er generte og nervøse, første gang de kommer, men du kan ikke være genert i en boksering. Her er du nødt til at stå fast og slå fra dig. Det ændrer folk," forklarer Nicklas og fortsætter:
"En af mine elever var meget genert i starten. I dag er han en selvstændig mand. Han er vokset inden i sig selv, og det har jeg været med til. Det er så fantastisk."

Ingen penge for arbejdet

Som træner bruger Nicklas 15-18 timer om ugen på boksningen. Uden løn.
"Penge betyder ingenting. Det er ikke derfor, jeg gør det," siger Nicklas, der for tiden er arbejdssøgende.
"En løn lægger et unødvendigt pres på en som træner. Jeg gør det ikke for pengene, og jeg vil ikke have penge. Jeg gør det, fordi jeg kan lide det, og brænder for teknikken, træningen og mine boksere."

Fremtid som lærer

Jobbet som boksetræner har ikke kun givet Nicklas udfordringer og gode oplevelser. Det har også givet ham lyst til at lære fra sig. Derfor søger han ind på lærerseminariet til sommer. Men hvor længe han bliver ved som træner, er uvist.
"Jeg bliver ved, så lang tid jeg kan. Uddannelsen kan betyde, jeg skal til Sjælland eller Skals, og så kan det blive svært at fortsætte. Men min far, der var træner, har stadig kontakt til sine gamle boksere, så helt væk fra bokseringen kommer jeg nok aldrig."
Frivillig
Lokalavisen Hinnerup sætter fokus på dem, som gør noget ekstra for andre. Kender du sådan en? Så skriv til os på redaktion.favrskov@lokalavisen.dk

Publiceret 19 January 2011 10:00