Jørgen Agergaard (th) med støvlerne, der har suset ned af adskillige bjergsider gennem de sidste 16 år. Han vil ikke afvise, at han og familien efter rundturen i Europa igen lander på skisportstedet i Norge.

Jørgen Agergaard (th) med støvlerne, der har suset ned af adskillige bjergsider gennem de sidste 16 år. Han vil ikke afvise, at han og familien efter rundturen i Europa igen lander på skisportstedet i Norge. "Ja, hvis vi får børnebørn. Det kan man jo aldrig vide," siger han, der her sidder med sønnen Jacob. Foto: Michael Wulff Hansen

Støvlernes rejse gennem Europa

Ski-bytte-dagen i Hadsten gav et par minderige historier fra skisportsstederne

Så står de her. De store lidt klodsede Dolomite-støvler med de blå snuder, der vender ud mod torvet ved Hadsten Centret.
Støvlerne har set mange smukke udsigter gennem årene fra nogle af Europas højeste punkter.
"Ja, de har været lidt omkring, de støvler," fortæller Jørgen Agergaard, Hinnerup. Nu er de sat til salg på den traditionelle ski-bytte-dag.
Han og sønnen Jacob har taget opstilling sammen med seks-syv andre udstillere, der har trodset den lidt kolde vind denne formiddag for at komme af med nogle af deres forskellige varer.
Det er udover skiudstyr også motorolie, sprinklervæske og pølsehorn, som OK-tanken på Hadbjergvej leverer. Den nye bestyrer Ole Dragenberg er mødt op,
Og så er her lune skijakker, håndklæder og mulighed for at få en tid, så bilen kan blive poleret, inden sommeren kommer igen.

Europa rundt

Men det er de blå støvler, der har været længst omkring.
"Ja, de har været i Norge for 14-15 år siden, inden vi tog til Sverige. Og så blev det Schweiz, Østrig og Frankrig, hvor vi i dag bedst kan lide Alpe d"Huez, som er et fantastisk sted at stå på ski," siger Jørgen Agergaard, der har foretaget et modelskifte og derfor har sat sine trofaste støvler til salg for 300 kroner.
"De støvler har også oplevet dramatik, for de var med på den tur, hvor en af vores venner forlod hytten for at hente morgenbrød. Hun faldt og brækkede ryggen. Det er 10 år siden, men i dag kører hun på ski igen, så det endte godt," siger Jørgen Agergaard, der ofte er i dramatiske situationer i sit job som ambulance-redder hos Falck.
Arrangør af Ski-bytte-dagen er Hadsten Handel.

"Har I en hjelm," spørger Allan Don, Hadsten, da han kommer forbi familien Agergaards lille udsalg. Han er på jagt efter gaven til sin søn, der næste weekend fylder 15. "Og nu kan du godt skrive det, for de har jo ingen hjelm," siger Allan Don. "Vi har står på snowboard, og jeg vil have, at vi alle skal bruge hjelm. Ellers er det for farligt," siger han. Foto: Michael Wulff Hansen

Topgejlet ser den ud, den store firehjulstrækker, som er parkeret på det lille torv. Kent Rasmussen er mødt op for at anbefale sit firma Favrskov Bilpleje og det produkt, de kan levere.

Topgejlet ser den ud, den store firehjulstrækker, som er parkeret på det lille torv. Kent Rasmussen er mødt op for at anbefale sit firma Favrskov Bilpleje og det produkt, de kan levere. "Hvis du får lakforsejlet din bil, så er den nemmere at vaske, nemmere at holde, og så beskytter det mod salt og flyverust," siger Kent Rasmussen, der altid får rigtig travlt lige før påske, når foråret for alvor melder sin ankomst. Foto: Michael Wulff Hansen

Publiceret 01 February 2011 14:00