Foto: Hinnerup Egnsarkiv

Foto: Hinnerup Egnsarkiv

Gammelt håndværktøj udstilles

Hinnerup Egnsarkiv udstiller gammelt håndværktøj på Hinnerup Bibliotek fra den 14. februar til den 19. marts.
Hinnerup Egnsarkiv råder over en omfattende samling af håndværktøj fra før verden gik af lave. Det er håndværktøj fra mange forskellige gamle værksteder og håndværk fra den tid, hvor håndværkerne sad hjemme i det lille værksted og reparerede ting for deres kunder.
Ud fra denne samling har Hinnerup Egnsarkiv udvalgt diverse spændende gammelt håndværktøj til udstillingen på Hinnerup Bibliotek, hvoraf det meste har været brugt frem til tiden omkring 2. verdenskrig.
Der er flotte høvle fra tømrerværkstedet, og der er skebor og navbor fra karetmagerværkstedet, der også kan levere et flot hjul og et fint gammelt nav.
Der er smedeværksted med smedeværktøj, og skomagerværksted med diverse skomagerudstyr.
Sadelmagerværkstedet har bl.a. en sadelmagerklemme og forskelligt værktøj til fremstilling af seletøj og sejl til selvbinder.
Til træskofabrikation er der en flot tællestol, også kaldet en tællehest, som er en slags stol, hvor man sad og fremstillede træsko. Senere brugte man en træskoholder til fremstilling af træsko, og denne er også repræsenteret på udstillingen.
Alle disse gamle håndværktøjer er fra den tid, hvor det kunne betale sig at reparere, som det står så fint på et gammelt skilt, som også er med på udstillingen.
Der er fernisering på udstillingen på Hinnerup Bibliotek mandag d. 14. februar kl. 15, hvor alle er meget velkomne.

Publiceret 13 February 2011 05:00