Trine Plejdrup på visit hos Else Mortensen, der følger med i alle håndboldkampe på tv. Karin Mortensen er hendes niece, og hende har hun lige et godt råd til i denne artikel. Foto: Michael Wulff Hansen

Trine Plejdrup på visit hos Else Mortensen, der følger med i alle håndboldkampe på tv. Karin Mortensen er hendes niece, og hende har hun lige et godt råd til i denne artikel. Foto: Michael Wulff Hansen

Kage, kaffe og kaktuser

Lokalavisen fulgte med besøgsvennen ud på visit

Helga er nabo og på vej ud af døren, da vi kommer og skal besøge Else Mortensen, der bor midt i Hinnerup. Lokalavisen har fået lov at tage med Trine Plejdrup ud som besøgsven denne mørke torsdag vinteraften. Men indendørs i den lille lejlighed er der varme, lys og gæstfrihed.
Else Mortensen er 63 år men har været pensionist i mange år. Hendes bekendtskabskreds indskrænker sig til den 92-årige, men stadig friske mor, der bor i nærheden, samt naboen Helga. Hun har lige sat en æske med store fastelavnsboller på spisebordet, inden hun trak ind til sig selv.
"Ja, hun har altid kager med, og hun kommer ofte. I morgen går jeg ind til hende, og så har hun kagerne klar," siger Else Mortensen og går ud for at lave en frisk kop kaffe.
I stuen er der fyldt godt op med kaktuser, som er Else Mortensens store lidenskab. Ikke mange ture i byen går uden at der kommer en ny stikkende plante med hjem.
"Dem her har vi hentet i Kiwi," siger Else Mortensen og fremviser endnu et par kaktuser i vindueskarmen.
Hun udtrykker stor glæde over, at Trine kommer en gang om ugen. Aldersforskellen på næsten 40 år er ingen hindring for en god snak og hyggeligt selskab.
"Vi snakker håndbold og vejr," siger Else Mortensen, der afslører, at hun er faster til den berømte håndboldlandsholdsmålmand Karin Mortensen.
"Men hun skal da til at passe på. Hun er 32, og der er yngre kræfter, der banker på. Så hun må træne noget mere for at holde formerne i sving," opfordrer Else Mortensen sin niece, der lige har været i Hinnerup for at besøge Else Mortensens mor.
"Hun har jo så travlt i København med alt muligt," lyder det fra faster.
Der bliver også holdt et par ugeblade. Hjemmet og Familiejournalen er fast inventar.
"Jeg bruger dem mest til at løse kryds og tværs, og så læser jeg lægebrevkassen," fortæller Else Mortensen, der efter halvanden times tid siger farvel - og på gensyn til Trine Plejdrup.
Læs miniportrættet af Trine Plejdrup her.

null

Publiceret 01 March 2011 06:00