Ann Hermansen har ryddet op efter lærerne i ti år.

Ann Hermansen har ryddet op efter lærerne i ti år. "Nogen gange er det værre, end andre gang," siger hun. Foto: Michael Wulff Hansen

Ann holder styr på lærernes kaffekopper

Hun har haft autisme hele sit liv. Den tilstand slipper hun ikke ud af, men alligevel har Ann Hermansen, 54 år, fået sig et liv, hvor hun gør god gavn for andre og samtidig skaber sig indholdsrig tilværelse.
Forleden kunne hun fejre sit 10 års jubilæum som medhjælper på Rønbækskolen i Hinnerup, hvor hun dagligt møder op kl 13 for at rydde af i personalerummet, som lærerværelset hedder i dag.
Ann Hermansen bor på Hinnerup Kollegiet, hvor hendes mor, Inge Hermansen, tidligere var forstander. For ti år siden lavede Inge Hermansen en aftale med viceskoleinspektøren om, at Ann kunne komme på skolen og hjælpe til.
Da Lokalavisen kommer forbi, er lærerne ved at sive ud i klasserne. Ann Hermansen er i fuld sving med at tørre bordene af. Der bliver samlet kaffekopper og aviser, kopperne bliver kørt ud i køkkenet og sat i opvaskemaskinen.

Kvik arbejdskraft

Lokalavisen vil gerne have et billede af Ann Hermansen, men der skal sættes en ekstra hurtig lukkertid på, for Ann holder sig ikke i ro ret længe. Arbejdet skal passes.
"Jeg har prøvet det adskillige gange før," siger hun medievant ovenpå jubilæet, der trak andre fotografer til.
Jubilæet blev fejret 22. februar, hvor der blev holdt taler og givet gaver.
"Jeg fik chokolade og et gavekort til Salling og så sagde de stort tillykke med de ti år," siger Ann Hermansen, der ikke stopper med at arbejde, fordi en tilfældig journalist kommer forbi.

Ann Hermansen er glad for sit job på Rønbækskolen, hvor hun holder styr på kaffekopper og aviser. Foto: Michael Wulff Hansen

Ann Hermansen er glad for sit job på Rønbækskolen, hvor hun holder styr på kaffekopper og aviser. Foto: Michael Wulff Hansen

Står i butik

Selvom hun først møder ind på skolen over middag, er formiddagen ikke ren afslapning. Her hjælper Ann Hermansen nemlig til i Kollegie Butikken midt i Hinnerup. Og når det arbejde er færdigt, kan hun sætte kursen mod Rønbækskolen.
"Jeg går herop til skolen, når vejret ikke er for dårligt," siger hun.
Det er det denne dag, så kollegiets bus holder udenfor klar til at køre Ann Hermansen hjem.

Publiceret 13 March 2011 21:00