Pøt Mølle Bakken - der hvor slaget skal slås?

Dette års DM-rute er blevet døbt som Danmarks hårdeste nogensinde.
Og selvom ruten der skal køres adskillige gange "kun" er på ti kilometer, så er især Pøt Mølle Bakken den største grund til at cykelfolk i over et halvt år har diskuteret, skrevet og frygtet bakken.
Især Eliteherrerne kommer til at kende bakken godt, for de skal op af den 20 gange på deres 200 kilometers lille rundtur i Hammel og omegn om søndagen.
Det bliver godt 3000 højdemeter der kommer i benene.
Ifølge Hammel Cykle Klub så svarer det til at bestige L'Alpe d'Huez tre gange.

Op af gryden

Under lørdagens motionsløb får deltagerne lov til at tage turen op af "gryden", som Pøt Mølle også kaldes, henholdsvis ni og seks gange.
Pøt Mølle Bakken består i virkeligheden af to bakker, hvoraf den sydgående bakke stiger 59 meter over en længde på 600 meter.
Gennemsnitsstigningen er på 9,8 procent og gør den til en af Danmarks og i hvert fald en af Jyllands største og bedste cykelbakker.
Den nordgående bakke stiger 44 meter over en længde på 725 meter med en gennemsnitsstigning på 6,1 procent.

Pyt med Pøt?

Cykelkendere forudser at herrernes eliteløb måske ikke afgøres på selve Pøt Mølle Bakken, men på de snørklede veje og sving i nærheden af bakken.
Det afhænger helt af holdenes taktik og om enkelte ryttere kan smutte hurtigt gennem snørklerne og slippe fra hovedfeltet.
Hos damerne vurderes det at en lille gruppe ryttere har en chance, mens junior klasserne kan afgøres af en tilfældig enkelt gruppe der får sat de andre af.
Uanset set hvad, så skal den rytter der vil vinde sin klasse kunne tage en del højdemeter i benene.

Publiceret 20 June 2012 09:00