Bykunst i børnehøjde

Af
Erling Baastrup

Et af højdepunkterne i forbindelse med kronprinsparrets besøg i Hinnerup i lørdags var afsløringen af et mindesmærke eller måske snarere nutidskunst. Fem flotte skulpturer i geometrisk tilsnit foran stationen i Hinnerup. Lavet af den lokale kunstner Line Frøslev sammen med børn fra billedskolen i Hinnerup.

Velkommen til prins Christian

Glade farver og motiver, som er børnevenlige, falder i øjnene, men mon ikke også Hein Heinsens høje skulptur på torvet i Hinnerup har været med i tankerne, da idéen blev født.
Det var i forbindelse med afsløringen, som blev klaret af kronprinsen og fire børn fra billedskolen, at borgmester Nils Borring holdt en tale til jubilæet og til de kongelige gæster. Her understregede han bl.a., at Frederik og Mary jo om nogen vidste, at når man har tvillinger, så skal den ene ikke fremhæves på bekostning af den anden. Derfor blev der afsløret kunstværker i både Hinnerup og Hadsten på jubilæumsdagen.
Borgmesteren var også klar med en invitation til næste jubilæum om 25 år. Han mente, at det ville være helt naturligt, om prins Christian til den tid kiggede forbi.
Talen sluttede med tre gange hurra, hvorefter borgmesteren sagde: "Så tager vi det lange - Og så tager vi toget."
Flere billeder på galleriet herover. 

Så er afsløringen sket. Fem flotte jubilæumsskulpturer er åbenbaret.

Så er afsløringen sket. Fem flotte jubilæumsskulpturer er åbenbaret.

null

Publiceret 10 September 2012 08:15